Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Hogyan nyerjünk milliókat pókeren?

2012. november 29. - Firestarter.18

Nekem nem sikerült, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen.

 

Nagyon sok idő eltelt már azóta, hogy Korda Gyuri bácsi először az arcunkba ordította a képernyőn keresztül, hogy „óllin”, s fertőzte meg ezzel a magyar cselekvőképes lakosság jelentős hányadát. Boldog boldogtalan kártyázásra adta fejét, szép lassan a zöld posztóra került a családi pótlék, a segély, az ösztöndíj, a diákhitel, az uzsipénz, a magyar olyan szitokszavakat kezdett beépíteni a köznyelvbe, mint a flop, a csekkréz, a bedbít és szríbet, s jobban képben voltunk a forint/dollár árfolyammal mint Berényi Miklós legújabb gaztetteivel.

 

 

Lassan megjelentek az oktatóoldalak és – videók is, egyre okosodott a magyar pókeres, s mára már a 10 millió futballszakértő mellett 10 millió pókerszakértővel is kénytelenek vagyunk megosztani ezt a talpalatnyi országot.

 

 

De ha mindenki ilyen nagy spíler, akkor miért végződik minden pókeres beszélgetés úgy, hogy „Á, kis bukóban vagyok csak”, „Ja, majd a bónusszal kihozom nullára” vagy „Á, most épp szopó van, de tudod a hosszútáv meg a variancia” esetleg „Majd sportfogadással visszanyerem úgyis” (ROFTL)

Nos azért, mert ezek az emberek bár éveket töltöttek tanulással, fejlesztették magukat, nem jöttek rá azokra a szakmai finomságokra, melyek egy jó játékost nyerő játékossá tesznek.

 

 

De én most felfedem előttetek ezeket a titkokat, kis fecnire leírom nektek az onlinepóker cheat-kódjait, megosztom veletek a varázsigéket, egyszóval beavatlak benneteket a belső körökbe. Mindezt ingyen, mert ilyen jó fej vagyok.

Bankrollmenedzsment

Minden valamire való pókertanítás ezzel kezdődik: csak annyi pénzt kockáztass, amennyinek az elvesztése nem fáj. De ez hülyeség, régimódi beidegződés, nekünk valami unorthodoxra van szükségünk. Egyrészt rögtön azzal a negatív üzenettel bombáznak minket, hogy veszíteni fogunk. Pedig a Titok c. méltán népszerű könyv óta tudjuk, hogy a vonzás hatalma milyen fontos, Matolcsy György pl. egyenesen mestere a pozitív gondolatok zsoloszmázásának, s lám szavainak nyomán virágzik is a magyar gazdaság. Szóval mi nyerni ülünk le, ergo mindegy mennyit teszünk fel, csakis többel szállhatunk ki.

Mentális felkészültség

A második sarkalatos pont, állítólag nyugodt környezetet kell teremteni, hogy minél jobban tudjunk összpontosítani. Szellőztessünk ki, asszonyt küldjük el shoppingolni, főzzünk egy jó teát, tán még füstölőt is kell gyújtani. Ez is marhaság.

Személy szerint azt ajánlom hogy csak bebaszva, de minimum spiccesen üljünk le játszani. Sokkal felszabadultabban tudunk pókerezni, elménk kis rejtett ajtajai bécsi kapunként tárulnak ki, s fogadják be az információkat, kis gyakorlással pedig Gyurcsok József-féle különleges távolbalátó mentális képességeket is kifejleszthetünk. A lemákolásokat is sokkal jobban fogjuk így viselni, ilyenkor mindig megnyugtató érzéssel tölt majd el, hogy van még sör a hűtőben. A legjobb hatás elérésének érdekében tegyünk fel valami zenét is, mondjuk Slayert, természetesen maximumon.

Indulótáblázat

Nem titok, a pókerben vannak jobb és rosszabb lapok. A két ász jó, a hetes-kettes szar. Legalábbis a könyvek szerint. Tegye fel a kezét, aki szopott már két ásszal. Naugye. Hagyjuk meg az állítólagos jó lapokat az önjelölt profiknak, s mi kövessünk itt is unorthodox stratégiát: játszunk alacsonyszámos, összefüggéstelen lapokkal! Egyrészt így mindig tiszta outjaink lesznek – gondoljunk bele mennyi esélye van három ászkirálynak egymás ellen – másrészt a legnagyobb meglepetéseket ezekkel a rafinált lapokkal okozhatjuk. Hiszen egy AQ9T7 asztalon senki nem fog arra gondolni, hogy nálunk J8 lehet, s szépen kifizetnek.

Itt jön képbe megint az alkohol. A hibásan berögzült szokásokat és prekoncepciókat sokkal könnyebben vetkőzhetjük le illuminált állapotban, magyarul könnyebben baszunk allint 64-el nyolc békési szilva után. Jelszavunk ez legyen: Nincs szar lap, csak szar flop!

Pot-öröm

Rendkívüli jelentőséggel bír. A lényeg az, hogy minden nyertes partit külön-külön meg kell ünnepelnünk! Ez egyrészt önbizalmat ad a későbbiekre, másrészt egy állandó koreográfiával kondicionálhatjuk magunkat a győzelemre. Egyszerű, első féléves pszichológia ez. Szóval, dolgozzunk ki egy pot-örömöt magunknak, lehet ez tánc, versike, ordíthatunk Zámbó Krisztián módjára artikulálatlanul, tótágast állhatunk, vagy egyszerűen a levegőbe öklözhetünk, miközben azt sziszegjük, hogy „nesssztekk baaaaazmeeeeg!”.

A lényeg, hogy a potörömöt minden nyertes parti után a lehető legnagyobb átéléssel (ergo a lehető leghangosabban) ismételjük meg!

Az ellenfelek figyelése

Segédprogramok, statisztikák, tendenciák, az önjelölt profik ezeket bújják éjjel-nappal. Hülyeség. Persze figyelni kell kikkel ülünk egy asztalnál, de a különféle mutatók elemzése helyett a pszichológiai hadviselésre helyezzük a hangsúlyt! Egy jó pillanatban a csetablakba bepötyögött káromkodással teljesen kibillenthetjük nyugalmi állapotából a velünk szemben ülőt, s labilis idegállapotát kihasználva könnyedén hibára kényszeríthetjük. Ha nem tudunk angolul, ne sajnáljuk az időt, előre szótárazzuk ki a legjobb szitokszavakat. Ha angolul nem tudók ellen játszunk, akkor se essünk kétségbe! Ösztönös játékosok magyarul is nyugodtan elküldhetnek az anyjába egy portugált, a gyakorlottabbak, rafináltabbak Google fordítóval is próbálkozhatnak!

Önuralom

Tartsuk kordában érzelmeinket, józan eszünkre hallgassunk, ne befolyásolja a játékunkat, hogy éppen nyerünk, vagy vesztünk. Mennyi sületlenség. Zárjuk kordába zseniális elménket? Ne engedjük szabadon szállni kreativitásunkat? Ugyan már, éppen hogy szabadjára kell engednünk a bennünk lévő ösztönlényt! Olyat is írnak a könyvek, hogy ne menjünk magasabb tétre csak azért, mert éppen nyerőben vagyunk. Nehogy hallgassunk erre! Tegyünk fel nyugodtan mindent egy lapra mint Orbán Viktor az IMF-tárgyalásokon! Ha jól megy a játék, menjünk magasabb tétre, ha már ott is megkopasztottunk mindenkit, kapaszkodjunk még feljebb!

Játékunk variálása

A profik (legalábbis akik annak hiszik magukat) legnagyobb rémálma, hogy az ellenfelek kiismerik őket, s úgy olvassák játékukat mint a egy nyitott könyvet. Minket ez a veszély nem fenyeget, kaotikusnak tűnő játékunkat nemhogy az ellenfelek, de gyakran mi sem tudjuk követni. A paranoiásabbak azért mehetnek biztosra, időnként randomizáljuk a játékunkat külső változók bevonásával! Egy allin-szituációban, ha nem tudunk dönteni a megadás és a dobás között, nyugodtan dobjunk fel egy pénzérmét! Emelésünk mértéke legyen az aktuális nagyvak elfogyasztott sörszöröse. Ha felest is iszunk (márpedig mér' ne innánk) akkor ökölszabályként a nagyvak*elfogyasztott sörök száma+elfogyasztott felesek száma legyen az iránymutató! A keveredések elkerülése végett az elfogyasztott alkoholmennyiséget vezessük Excel-táblában!

Tudjuk mikor kell kiszállni!

A könyvek erre is több iránymutatást adnak, figyeljünk arra, hogy véletlenül se kövessük őket! Csak akkor szálljunk ki, ha ösztönünk, a kisagyunkban halkan duruzsoló hang azt súgja, nincs már megnyerhető pénz az asztalnál. Ekkor azonban gyorsan tiplizzünk, ne kerüljünk -EV szituációban!

Folyamatos tanulás

Újabb parasztvakítás, amivel a tehetséget próbálják belőlünk kiirtani a vadkapitalista pókeroldalak. Nem átallnak azt hirdetni, hogy naponta több időt kell tanulással töltenünk, mint játékkal. Persze, akkor meg mikor nyerünk pénzt? A tanulásnak egyébként sincsen értelme, a pókerben nincsenek sémák, minták, s mint ahogy kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba, kétszer nem kerülhetünk ugyanolyan pókerszituációba! Hagyjuk a tanulást, magolást a kockákra! A szerencsére viszont fektessünk nagyon nagy figyelmet, végső soron ugyanis ez egy szerencsejáték! Hordjunk a nyakunkban lóherét, vegyünk fekete macskát (rajta később a mérgünket is le tudjuk vezetni), a vehemensebbek áldozhatnak kakast a telihold alatt, vagy felhívhatják Fater Azmont az ezotévéből. A gyakorlottabbak itt is alkalmazhatják a vonzás törvényét, meglepődnénk hány embert mentett már meg a 'gyerebazmegkettes' éjszakába üvöltése egy turn allin után.

Fair play

A buziknak való. Ne szégyeljünk bónuszcsalni, multiaccolni, összejátszani, pénzt átjátszani, cyber Robin Hoodként harcot folytatni a gonosz, kapitalista, burzsoázi pókerszájtok ellen! Magyaros virtussal regisztráljuk be tesónkat, anyánkat, a szomszéd kutyáját és egész családfánkat hetediziglen a 3 eurós bónuszért. Az igazán nagymenők kémfilmekbe illő módszerekkel építenek ki otthoni hálózatokat, hogy egyszerre 17 névvel tudjanak elindulni a 10 dolláros esti freerollon. Ha lebukunk, ne essünk kétségbe, de mindenképpen legyünk felháborodva, s az összes létező fórumon adjunk hangot csalódottságunknak.

Csaláselméletek

Szopatóflag, gyanús riverkártyák, beeső 1 outok, pénzkivétel utáni hirtelen veszíteni kezdés. Ne törődjünk ezekkel, a termek így próbálják gyengíteni a hozzánk hasonló nyerő játékosokat, hiszen nekik nem érdekünk, hogy mi temérdek pénzt vegyünk ki a rendszerből. Így aztán a termek a hozzánk hasonló, kreatív és intuitív pókert játszókat (a legnagyobb nyerőket) szopatják a legjobban, míg az állítólagos profik vígan élik világukat. Próbáljunk túllépni ezen, feszültségünket fórumrombolással, trollkodással vezessük le. Ne törődjünk azzal, amit nem tudunk megváltoztatni!

+1

Kikapcsolódás

Fontos, hogy el tudjuk terelni gondolatainkat a pókerről, szellőztessük ki agyunkat, adjunk neki új impulzusokat. Időnként zárjuk be a pókerklienst, s látogassunk el a kaszinórészlegbe! Slot machine, rulett, black jack, kellemes időtöltést jelenthet bármelyik! De ne játsszunk vaktában! A neten mára rengeteg nyerő stratégia érhető el rulettre és black jackre, csak a hülye nem tud pénzt kivenni ezekből is. Próbáljuk ki a Martingale-stratégát, a Fibonacci-stratégiát, esetleg az egzotikus James Bond-stratégiát, egyikben sem fogunk csalódni.

 

 

Kellemes időtöltést, találkozunk az asztaloknál!

(a fenti útmutatót bár több ezer, főleg francia és orosz pókeres játékának alapos, nagy mintavételen alapuló elemzése alapján készítettük, annak hitelességéért felelősséget nem tudunk vállalni)

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr664938578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2012.12.08. 12:10:31

Zseniális, szétröhögtem magam, köszönöm!

Még azért ejthettél volna pár szót az élő játékról is! Viselkedési stratégiák 500-500as cash asztaloknál, valamint a 3napos borosta + alkoholszag + kazinczy-i magasságú kommunikáció kombó pszichológiai alkalmazása a döntő asztalon a hát mögött hangosan szurkoló/kommentelő haverokkal együtt fejezetek érdekelnének elsősorban!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2012.12.08. 19:30:46

@christvhu: Az élő játék teljesen más tészta, külön posztot érdemel, úgy gondolom :)

christvhu 2012.12.09. 21:53:09

Úgy gondolod, vagy már írod is??? Olvasnám!

Sanz 2013.01.06. 12:51:26

Ez mikor lesz Index címlapos? :D
Csak mert nagyon üt. :-)