Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Kocsmapóker Kálmánnal, az MSZP-s vállalkozóval

2012. december 16. - Firestarter.18

Az előző posztban említett teljesen illegális pókerbarlang után egy bugyorral lejjebb ereszkedünk a pókerjáték poklában. Hasonlóan illegális, de kicsit biztonságosabb a kocsmák kártyavilága, ahol aztán valóban minden megtörténhet, a szabályokat pedig illik rugalmasan kezelni.

 

A következő történet nem friss emlék, de ez mit sem von le értékéből. Sőt, talán jót is tesz neki a hűvösön töltött idő, mint a jó bornak. Vagy a parlamenti képviselőnek.

 

A póker ma már ugyanúgy elválaszthatatlan része a vidéki futballcsapatok összejöveteleinek, mint a birkapörkölt, a túrós rétes, a rengetek sör és pálinka ipari léptétekre rúgó betermelése. Így történt egy szelíd tavaszi estén, a fenti termékek alapos végigkóstolása után, hogy előkerült a pókerszett, ami ma minden valamire való kocsmának szériafelszerelése, mint a gyümölcsös gép (RIP) a nagycsöcsű pultos (legyen az férfi vagy nő) és a vizezett sör.

Kilenc óra magasságában fogalmazódott meg az igény a kártyázásra. Mivel mindenki sokkal ittasabb volt, mint úgy általában (valaki ugyanis sikeresen becsempészett a kocsmába valami pálinkát 2,5 literes kissé kopottas feliratú Fantás pillepalackban) ezért a szervezés is körülményesebb volt. Eredetileg két asztal indult volna, de mire leszámoltuk a zsetonokat hárman feladták az alkohollal folytatott szívós küzdelmüket. Így végül tizenegyen ültünk le egy asztalhoz, amire még a pókertörténelemben nem volt szerintem példa. De mint mondtam, a kocsmapókerben a szabályokat rugalmasan kezeljük. Az asztalt előtte viszont meg kellett tisztítani az oda nem illő elemektől.

Az egyik ilyen Sanyika volt, az újonnan igazolt balszélső, aki bólogatókutyásra itta magát az asztal egyik sarkán. Állítólag nyolc deci pálinkát ivott meg, de erről nem maradtak fel hitelt érdemlő bizonyítékok. Vele nem volt gond, átültettük egy másik sarokba, kb olyan nehézséget okozott mint egy fikuszt áthelyezni. A másik balszélsőnkkel már komolyabb gondjaink voltak.

Dénes ugyanis - szintén jelentős alkoholos befolyásoltság alatt - másfél órája evett. Nem vacakolt, magához húzta a pörköltes vájlingot és abba tunkolt szorgalmasan. Hol kenyeret, hol túrós rétest, hol csak a kezét. Két és fél méteres körzetben minden perkeltszaftos volt, beleértve a falat is. De jó kedve volt, nevetgélt is, ilyenkor szájából csak új preckelt kifelé a pörköltszaftos túrós rétes. Őt már nem tudtuk áthelyezni olyan könnyen, cselhez kellett folyamodnunk. Azt mondtuk neki, hogy a kocsma előtt tud még suttyomba inni egy kis csempészett pálinkát. Na erre felpattant, és teljes diszkréció mellett kitántorgott, pörköltszaftos tenyérlenyomatokkal cifrácva a sárga falat.

Immár minden akadály elhárult, indulhatott a játék!

Játék neve: Deepstack Highroller Kocsmaholdem
Nevezők: 11fő
Nevezési díj: 500HUF
Kezdőzseton: 27500 (senki nem tudja miért ennyi)
Induló vakszint: 100/200
Vakemelkedés: teljesen random, akinek amikor eszébe jut (jellemzően a dealer vagy a chipleader mondja be persze)
Díjazás: 1. - 3500HUF, 2. - 1500HUF

Írok pár szót a játékosokról is:

Én: Talán a legjobb imiddzsel rendelkezem, mivel tudják, hogy pókerezem, mindenki engem akar kiejteni. Egy kis településen olyan gyorsan terjednek a hírek, mint a pestis, és ugyanúgy egyre komolyabb formában. Egyesek biztosak benne, hogy több tízezer dollárt nyertem már (csak egy nullát tévednek, azt nem árulom el merrefelé) mások szerint irdatlan adósságot halmoztam fel. Gondolkoztam valami bounty-n is, de úgy is csak a csokira gondoltak volna, inkább kihagytam. Alkoholszint: 5/10 Balra tőlem a többiek:

Totó: Igazából nincs ilyen hülye neve ám, de nem szeretném ha beazonosíthatóak lennének a karakterek, így mindet megváltoztattam. Kivéve a sajátomat, én tényleg én vagyok. Totó valaha csapatunk tagja sőt kapitánya volt, eligazolt, de nem tekintünk rá árulóként. Valamit ért a játékhoz, hiányosságait kiabálással kompenzálja. Pókerarcán van mit fejleszteni, lapjait olyankor idegesen bassza az asztalhoz ha nem jön le a flöss. Alkoholszint: 6/10

Gabesz: Csapatunk gólkirálya, okos fiú csak csúnyán elszívta már az agyát vidéki, kétes eredetű mariskával. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, jól pókerezik. Alkoholszint: 5/10

Répa: Alacsony barna férfi, talán kitaláljátok honnan a beceneve (ezt nem változtattam meg). Átlagos játékos, már amennyire átlagosnak lehet lenni egy ilyen mezőnyben. Higgadt, megfontolt játékos, blöfftől nem lehet számítani rá. Ha mégis, azt vigyorgása elárulja. Postás civilben, szóval akár anyád nyugdíját is elnyerheted tőle. Alkoholszint: 3/10

Gyuri: Szintén egy osztállyal lejjebb igazolt, de ő már évekkel ezelőtt. Rikoltozós hangja van, osztálytársam volt általánosban, fekete ló. Állítólag jól pókerezik, de lehet ezt csak ő gondolja így. Alkoholszint: 6/10

 

Kálmán: Az MSZP-s polgármesterhez közelálló vállalkozó, vagyonát kétes körülmények között szerezte, majd állítólag jelentős részét visszaosztotta a Pokerstars közepes tétes asztalain. Lexussal jár, de a fenti okokból kifolyólag éppen árulja. 150 kilójával tiszteletet parancsol az asztalnál, és sok helyet foglal.

Petike: Kálmán fia. Jó srác, pókerezni nem nagyon tud, de most mesélte, hogy a PS-es 50 dollárját felvitte a Full Tilten 240-re. Szegény akkor még nem tudta, hogy Full Tilt csődöt jelent majd. Egyetemista a drága, okos tekintetét alkoholköd takarja. Veszélytelenségét az alkoholszintje jelenti, 10/10.

Koki: Nagypofájú de jó arc vállalkozó, vetőmagban utazik és a legszarabb úton is képes 160-al kocogni puttonyos kocsijával. Nem hülye, de pókerezni nem igen tud. Alkoholszint: 0/10

Öcsi: Mindent elmond róla, hogy ájfón négyese van, ezért ő lett a hivatalos vakemelkedészámláló. Ezért is fulladt káoszba a szintek mérése, mindig elcsászkált valahová. Alkoholszint: 4/10

Karcsibá: A szakosztályvezető, ennek megfelelően hiperlaza/hiperagresszív, de megfontolt. Több vállakozásban is érdekelt, a pénz nála nem számít. Alkoholszint: N/A

Janibá: A csapat edzője, fogalma sincs a pókerről, bár ezt okosan titkolja, rendszeresen sértődött hangon kéri számon Fortunán a le nem eső 2-3 outokat. Csaláselméletekre, összeesküvésekre fogékony. Alkoholszint: 7/10

Shuffle up, and deal!

Az első leosztás rögtön akcióval indul, Karcsi bá limp-raiseli Gabesz emelését, call. Flop AKx, Karcsi bá check, Gabesz raise, call. Turn x, két pikk van lent. Karcsi bá check, Simi raise, call. River x, Karcsi bá check, Gabesz allin, instacall. Gabesznál KT besült flushdraw, Karcsibánál AA. Gabesz out. Ez gyors volt, meg is rendült az asztal, az ijedtségre mindenki kért még egy kört. Az asztalnál csak én vettem észre, hogy Gabeszenak nem volt négy színe, az egyik pikk ugyanis valójában treff volt. De nem törtem össze hitét.

 

Kálmán ez után 100/100-at játszik, de lehet, hogy több a VPIP, 3betje 80+. Terrorizálja az asztalt, de mivel három showdownból kétszer AA-t mutat, nem merek vele harcba szállni. Kámán nem lassít, kegyetlenül büntet minden limpet, még a sajátját is. Általában flopnál vége minden partinak. Közben meg oktatja a fiát. Ászos flop után blank riveren dobat, és mutatja a blöfföt:
"Látod fiam, tudtam, hogy nincsen ásza. AK-val emelt volna flop előtt, a többi ásszal meg flopon."

Mindkei tátott szájjal issza Kálmán szavait. Közben lapom van, valami ásszal emelek, Kálmán rámtolja BB-ről. Vigyorog, ez nem jó. Aszongya csak jó lappal adjam meg. Hiszek neki, fold. Becsületből megmutatja a két ászát. Lecsövesedek, Kálmán percenként cserél pelenkát, olyan lapfosása van. Mutat még egy AK-t, egy AQ-t, egy KK-t és két TT-t. Persze mindent telibe is veri a flop. Nekem AK a legjobb, viszem vele a vakokat. Jön egy 66 D-ben, pulzusom felszökik, a sört majdnem kilöttyintem. Allin. Kálmán valamiért dobott előttem, most felszusszan, majdnem elfújja a két hatosomat. Kisvak dob, nagyvakon az edzőm vakargatja szakállát. Sokkal többje van persze nálam. Sokáig gondolkozik, Kálmán közben valami oddsokról beszél, de az adrenalintól nem tudom értelmezni szavait. De nyilván amúgy sem sok értelmük van. Mesterem nagy gondolkozás és a kibicelő szakosztályvezetővel való konzultáció után felfordítva bedobja a K9 offot. Micsoda read, micsoda dobás, micsoda játékos.

A játék innentől lassú mederben folyik, egy limpemet sem találja el a flop, lementem 17000 környékére. Egyedül Petikével voltak gondok, aki többet ivott, mint amit egy 20 éves szervezet el tud viselni. Folyton sit out megy, ilyenkor legalább egy üveget feldönt, szép kis sörtócsát kialakítva maga körül. Szórja a zsetonokat, a lapokat, a floorman figyelmezteti, büntetést nem kap. Nálam jön egy JT, limp, még jönnek vagy hárman, Petike is, bár ő valószínűleg nem tudja, hogy épp jön.

Flop KQA. Check, Petike raise. Rangét ekkor a Fekete Péter - Ingyen szabadulhatsz a börtönből - Makk felső laptartományba lőttem be, call. River ötös, két káró van az asztalon. Megint check, Petike kis segítséggel emel, én visszaemelek, megadja. River T, három káró lent, én emelek, Petike call és mutat egy 24-et, persze káróból. Petike örül, majd két osztás múlva megkérdezi hogyan lett ilyen sok zsetonja. Bosszankodok, valamit elszúrtam, talán beteszem a handet egy elemző topikba.

Később fogok három jó partit, egyszer Karcsibát húzom le A2-vel AxxKx boardon a ravasz flop checkem után, nem tudja elengedni a KJ-t. Később Janibával ugynezt, nem engedem kiblöffölni az A5-ömet A high boardon. Utána 54-el kapok egy 556 flopot Répa ellen limpelt partiban, végig emel, sajnos a Q és A lapok miatt nem adja meg a river hívásomat a JJ-jével.

Közben Petike még részegebb, mint volt, folyamatosan borogatja a poharakat, üvegeket. Osztani már nem képes, ezt Koki veszi át tőle. De csak az után, hogy az egész paklit le nem ejti a földre, bele a sörtócsába. A floorman új paklit bont, folytatódik a játék.

Bonyolult szituáció következik, Öcsi, Janibá és Répa hármas allinbe keveredik, próbálom kiszámolni a sidepotokat, Totó persze jobban tudja, mivel nagyon hangos, hagyom. Számításaim szerint Öcsi így minimum 10K zsetonnal lett megkárosítva, de ezt csak én veszem észre az asztalnál. Geci vagyok, nem szólok. Az allint Répa nyerni, Janibá és Öcsi lecsövesedik.

AJ-t kapok, Janibá emel, csak megadom. Ketten nézzük meg az Axx flopot, Janibá emel, csak adom. Turnön allint jelent, adom, A2-t mutat. Felháborodottan veszi tudomásul, hogy a river nem kettes. Janibá out.

Utána nem sokkal Totó AK-ja nem él meg Karcsi bá AQ-jával szemben, Totó out.

Petike tántorog az asztalok között, néha játszik, néha nem. Kevés zsetonja van, a pulttól jelent allint, mire visszatámolyog kiderül, hogy T6-ja volt, Moki 99-e ellen levés. Petike végre out, mindenki megkönnyebbül. Illedelmesen körbejön kezet fogni, elköszönni, közben irdatlanul bebassza a fejét a tévéállványba, de láthatólag jól van, eltűnik.

Fordul kettőt a kocsmában, másoktól is elbúcsúzik, majd visszajön hozzánk, hogy tőlünk is újra elköszönjön. Végre elindul haza. Legalábbis azt hittük. 10 perc múlva újra előkerül, láthatólag be akar ülni a helyére, keresi a zsetonjait, a kieséséről szóló felvilágosításokat döbbenten veszi tudomásul. Csalódottan indul el valamerre.

Nálam közben AQ, emelés, Répa call, Koki call. Flop AKx, emelek, Répa allin, Koki call, én call. Turn x, én allin, Koki call. Répánál KQ, Kokinál A7, hatalmas fölény, vigyor. Persze nálam. River 7. OMFGROTFL. Számolom a zsetonokat, kevesebb van nálam, én out. Koki legalább tisztában van vele mekkorát mákolt, elnézést kér. Elfogadom, majd indulok haza. Azt még látom, hogy Petike a kocsma előtt zugpálinkákat iszik egy kávéscsészéből. Ez az este sem az enyém volt, közel kerültem a nagy pénzhez, de nem jött össze. A hosszútávval és a jövő heti visszavágással nyugtatom magam.

Kellemes az éjszaka, a ledér szellő virágillatot hordoz körbe a kies utcákon, az elterülő csenddel csak lépteim zaja mer kacérkodni, de lassan azokat is elnyelik a sötét házfalak.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr174968808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2012.12.17. 14:05:18

Ezt nagyon szépen megírtad) Rendesen facsarta az orromat a kocsmaszag, és sírtam a cigarettafüsttől és persze a gyönyörűségtől!
Köszi!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2012.12.18. 21:57:17

No igen, a videki kocsmak kimerithetetlen tarhazai a torteneteknek :)