Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Naplóbejegyzés Párizsból

2015. november 29. - Firestarter.18

parizs.jpg(A lentebb olvasható történet szereplői, helyszínei és eseményei mind fikciók, mindennemű egyezés a valósággal csupán a véletlen szeszélyének folyománya.)

 

"Ma a szokásosnál korábban ébredtem, és mivel már nem tudtam visszaaludni, nem is erőlködtem tovább. Kiálltam a terasz hűvösére, és az alvó várost szemléltem. Az éjjel esett, de az ég már tisztult, a sötétkék felhők közül már elő-előbukkant a Hold. Ilyenkor sugarai ezüstösen megcsillantak a még vizes háztetőkön. Hideg szél fújt, de még nem akartam bemenni. Jobban összehúztam magamon a köpenyemet, és tovább bámultam a sötét Párizst. Az utcák még némák és kihaltak voltak, csak időnként törte meg a csendet egy-egy lassan elhaladó járőrautó. Az ablakok is mind sötétek voltak, úgy tűnt csak én szenvedek álmatlanságban.

 

Mikor a szél már annyira átfújt, hogy kénytelen voltam bemenni, még mindig volt fél óra a hajnali imádságig. Bekapcsoltam hát a televíziót, már mentek a négy órás hírek. Általában nem szoktam híradót nézni, mert különösebben nem érdekel sem a politika, sem a közélet, de mivel jobb dolgom úgysem akadt, hát bekucorodtam a takaró alá. Mikor odakapcsoltam, éppen a tegnapi kivégzések képeit ismételték. Biztosan az ünnepségsorozat miatt, de valahogy az utóbbi hetekben mintha több ilyen műsorral találkoztam volna. De lehet, hogy tévedek, mondom, nem szoktam híradót nézni. Két férfit és három nőt végeztek ki tegnap, a férfiak tiltott vallási jelképeket birtokoltak, a nők bűnére már annyira nem is emlékszem, gondolom hűtlenség lehetett, mint mindig. A Vallásrendőrség vezetője is nyilatkozott a kivégzések után, állítása szerint nincs mitől tartanunk, és a vallási fanatikus csoportokat egyszer és mindenkorra fel fogják számolni. Ez mondjuk jó lenne, az ember lassan már félve megy ki az utcára. A múlt héten is robbantottak a külvárosban a keresztény szélsőségesek. De szerencsére minden hétre jut egy-egy komolyabb letartóztatás, lassan talán megszabadulunk a keresztény terroristáktól, én nem is értem, hogy lehet egy ilyen erőszakos vallásban hinni, el sem tudom képzelni, mi járhat ezeknek az elmebetegeknek a fejében.

Biztosan az is az ünnepségsorozat része, hogy a kivégzéseket egyre gyakrabban az Abdulhamid Abaaoud-téren tartják. Ha jól tudom itt állt egykor az Eiffel-torony, de ebben nem vagyok biztos, majd megkérdezek egy idősebb ismerőst.

Szóval nagy nap ez a mai, biztosan sokan fognak az utcákra vonulni, én is találkozom majd a barátaimmal a déli ima után. Bár az Európai Iszlám Államot csak 15 évvel később kiáltották ki, sokak szerint november 13-a volt az a nap, mikor minden elkezdődött, ide eredeztethető vissza minden későbbi esemény. Mások szerint január 7-e volt ez a nap, megint mások szerint Franciaország kapitulációjának napja, bár az ugye öt évvel később volt már. Én nem tudom, nem vagyok történész, igazából talán teljesen mindegy is.

A híradó végén még arról is beszámoltak, hogy végre talán egyezség született Abudul-el Haszid brit és Hakim Kudszi német miniszterelnökök között, jövőre alá is írják velünk közösen az Európai Iszlám Föderáció alapító okiratát. Elképesztő, hogy milyen sokáig ment a huzavona két szomszédunk parlamentjében, én nem is értem, miért nem szabadultak már meg ettől az elmaradott döntéshozatali módszertől, annyira lelassítja a fejlődést. Ilyen szavazás, olyan tárgyalás, tiszta hülyék ezek. Állítólag, én nem tudom, Juszuf mondta a minap, hogy a Föderáció első és legfontosabb célja lesz, hogy elérje, Európa állítson le mindenféle segélyezést az USA felé. Hát ezt mondjuk csak támogatni tudom. Ott ugye nem túl rózsás a helyzet a polgárháború óta, ráadásul a minap jelentették be, hogy Kanada már nem tud több amerikai menekültet befogadni, és le fogják zárni a határokat.

A híradó végén a csendes-óceáni frontról is volt pár szó, állítólag a kínai-orosz csapatok hamarosan partra szállnak az USA nyugati partján. Mondjuk, már hónapok óta ezt mondogatják, a fene se tudja igaz-e. Öt éve rohanták le a kínaiak ugye Japánt, azóta bombázgatták egymást oda-vissza az amerikaiakkal, akik ugye kicsit rosszabbul jártak San Francisco és Los Angeles lebombázásával, mint a kínaiak azzal, hogy a japán szigeteken egy fűszál sem sok, annyi sem maradt. Az oroszok egyelőre nem kapkodnak, jól elvannak az alaszkai olajjal, úgyhogy nem lennék most amerikai ebben a pillanatban. A hírek utolsó felét már nem láttam, mert bekapcsolt a rádió, hogy ébressze az embereket a hajnali imára.

Most itt ülök a boltban, apám szerint meg kell tanulnom, hogy működik az üzlet, de hát egy porcikám sem kívánja. Alig várom, hogy húzzak el. Tudom, legutóbb is ígértem képeket, de teljesen kiment a fejemből, majd ma megpróbálok lőni párat a kivégzésekről. Addig is As-Salaam-Alaikum!"

                                                                                                                         Párizs, 2115. november 13.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr528458136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.