Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Best of Firestarter18 #3

2015. december 23. - Firestarter.18

2006. december 25.

"Életemben először rám maradt minden férfiember legnemesebb küldetése, az Überübung, a Feladat, mely feladat halatán férfiak ezreinek gyűlik örömkönny a szemébe....ez nem más, mint a karácsonyfát belefaragni a karácsonyfatartó talpba.

Mivel az emberiség még nem jutott el arra a fejlettségi szintre, hogy olyan karácsonyfatalpat állítson elő, mely kis csavarokkal akármekkora fához igazítható lenne (állítólag titkos NASA kísérletek foglalkoztak a témával, de fájóan sok erőforrást kötött le, így a kutatás abbamaradt) így a férfiember baltával, fűrésszel, késsel felfegyverezve indul a fáskamrába/erkélyre/garázsba.
Én is így tettem, s míg azt a pár lépést megtettem a fáig, gondolataimban megjelentek azok a nemes férfiak, akik sok sok éve vérüket, ujjukat, lábszárcsontjukat nem kímélve megtették, amit a Karácsony szelleme megkövetelt.

Könny szökött a szemembe.

Mikor odaértem, fájóan vettem észre, hogy a talp nyílásának és a fa törzsének átmérője között bántóan nagy a különbség. Bonyolult matematikai számításokat végezve rájöttem, hogy bizony ********* sokat kell faragnom.

Aznap már másodjára sírtam.

De megint a fafaragó férfiak szellemére gondoltam, és nekiláttam.
Baltával kezdtem, de miután majdnem lehasítottam a nagylábujjamat, rájöttem, hogy ezt inkább nem kéne erőltetni.
Ugyan erre az álláspontra jutottam a fűrész, húsvágó bárd, ipari gyalu és körömreszelő kipróbálása után is. Éppen a stihlfűrész és a foggal való formára rágcsálás között vacilláltam, amikor anyukám, látván szerencsétlenkedésemet, kihozott egy akkora kést, amilyenről Rambo álló nemi szervvel szokott álmodni. Azt mondta apa mindig ezzel faragja. Há'mondom épp időben szólsz.
Na elkezdem végre faragni, és meglepetésemre komolyabb sebesülés nélkül be is fejeztem, ráugrott a talp, és hirtelen megint melegség öntött el. Úgy éreztem ott áll mellettem minden fenyőfafaragó szelleme, és immáron én is közéjük tartozom.

És akkor harmadjára is sírtam.

Ott álltam a művem mellett, valahogy úgy, ahogy da Vinci állt a Mona Lisa mellett, amikor rákanyarította végre azt a mosolyt."

 

És láss csodát, bizonyára az én akkori posztom hatására de azóta feltalálták a csavarokkal méretre állítható fenyőfatalpat. Már csak a saját magát feldíszítő fát és az ajándékcsomagoló gépet kell kiötletelni, remélem ezekre nem kell újabb 10 évet várnom.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr288458256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.