Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Tanuljon az, aki nem tud puskázni

Best of Firestarter18 #8 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. március 29. - Firestarter.18

cheating.jpgTegye fel a kezét, aki úgy járt ki egy egyetemet, hogy egyszer sem puskázott. Naugye. Ettől még nem szép dolog, nem is buzdítok rá senkit. Sötét foltja ez a múltamnak, melyre nem vagyok büszke. Coming out.

 

 

 

 

 

2007. május 30.

"Tanulás.

Ez az a dolog, amihez mostanában rohadtul nincs kedvem. Süt a nap, kék az ég, csicseregnek a madarak, ki a francnak van kedve a szobában görnyedni egy rohadt füzet felett??
A téli vizsgaidőszakban volt kedvem, mert ugye korán sötétedett, nem volt ami elterelje a figyelmemet.

Ma is vizsgáztam makroökonómiából, ami még előző félévből maradt. Közgazdaságtanból érettségiztem, de ez a buzi tanár olyan feladatokat ad, hogy beszarás.
Lett volna egy hetem felkészülni erre a rohadt vizsgára, de minden napot elbasztam. Délelőtt alapból nem tudok tanulni, délután meg mindig közbejött valami fontosabb (kocsma, barátnő, póker...). Este meg a délután fáradalmait pihentem ki.

Aztán tegnap úgy keltem fel, hogy na ma nekiülök.

De mondom egy MTT még belefér, pont indult egy 10+1-es garantált, jó overlay-el, mondom ezt nem szabad kihagyni. Persze közben, hogy ne unatkozzak, kell még egy cash asztal is.

Ezzel elment a délelőtt.

Nem baj mondom, ebédelek, 1 óra szieszta, aztán edzésig bevágom.
Erre telefonál haverom, hogy van egy jó filmje, meg pár doboz söre, fuzionálni kéne a kettőt.Mondom jó.
Ezzel elment a délután.

Nem baj, edzés után majd írok puskát, meg kicsit átolvasom.

Jövök haza edzésről, találkozok két pókeres haverral, mondják este élő game. Ááá,  mondom vizsgázok holnap 10-től, 7-kor kelek, nem tanultam...stb. Erre, hogy az nem számít. Kicsit belegondoltam, és rájöttem, hogy tényleg nem számít. Mondom mikor? Van fél órád. Jaköszi.

Hazaérek, mondom azért valami puska csak kéne, gyors kicsinyítve lefénymásoltam a füzetemet, aztán indulás az élő játékra.Kijelentem, hogy max 11-ig maradok, nem érdekel hogy állok. Jójópersze.

11-re CL lettem, persze nem tudtam otthagyni. Végül hajnal 1-kor HU-ban elfeleztük, így sikerült fél 2-kor lefeküdnöm.

Szerintem el tudjátok képzelni, hogy néztem ki reggel 7-kor.
Mondjuk pont úgy, mint a többiek, csak ők tanultak hajnalig, én meg pókereztem.
Aztán megírtam a vizsgát, elég jó helyre ültettek, kipuskáztam mint annak a rendje, és elsőnek adtam be.
Jövök haza, nézem a Neptunt, már fenn van az eredmény, hármas. Jabocs.

Ennyit a tanulásról."

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr508532248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.08.30. 22:08:26

Az is segít ha gyengül a mezőny. Igaz, félig büfé-ruhatár szakon és levelezőn de emiatt az összes rendelkezésünkre álló infót figyelembe véve még félelmetesebb jövőképpel hallgattuk a helyi erők (=nappalisok) tájékoztatását a mindenki által rettegett nyelvész tanárbácsiról. Bár könnyítésnek nekünk csak a normál tankönyv első felét kellett (volna) megtanulni, ezt senki nem tekintette a csoportomból abszolváltnak. Stratégiánk fő eleme az volt hogy miközben az éppen szóbeli halált halón hajtja végre a vallatást és ítéletet, mi életkorunkból adódó nagyobb puskázási rutinunkat hasznosítjuk. Mármint a hitet hogy az a puszta életkorral nőhet mint a bölcsesség (ami szintén nem). Kivéve engem, én nem írtam puskát és akit elkísértem a fénymásoló-szalonba hogy nekem is klónozzunk, az az én agyammal nem kompatibilis betűtípust és szerkesztésmódot használt. Így hát a hős/mártír funkcióra pályáztam, legalább egy puskázót takarok, mint anno gimiben is csináltuk, hamár első padba szólíttattunk a tanári paranoia miatt (ami miatt járőrözni is kezdett, így amikor a hátsó traktusban volt, szakaszosan azért puskáztunk.
Plusz bíztam beszédkényszeremben és széleskörű ám felületes általános műveltségemben. Ambíciózus célként, mint Onada hadnagy a háború megnyerését, azt tűztem ki hogy trükkösen átterelem a szót olyan témára amire elfogadható jegyet kapok (nyelvész tanár...). Logisztikailag akkorra próbáltunk beszivárogni amikor 1) még nem ideges a sok hülye miatt 2) már cigiszünetet tartana de még nem annyira hogy tarkónlövéssel gyorsítsa meg az eljárást 3) már örül gy értelmesebb(nek tűnő) próbálkozónak 4) második nikotinelvonási optimumon van 5) szeretne már túllenni az egészen de a korábbi tömegmészárlást morálisan ellensúlyozandó "Amon, a nagylelkű"-üzemmódra vált. 6) ezek kaotikus kombinációja mivel sokan próbáltak így "helyezkedni" az időben.
S lőn, tételhúzás, fejben már rögtönöztem is mintha azonnali választ várna, erre közli hogy húzzak másikat, az a könyvnek az a fele amit nekünk nem adott fel. Nem baj, gondoltam, ha erről tudnék beszélni az is menni fog. Főleg mivel az összes fejezetnél három oldal után alvás/kóma állapotába kerültem, azokból sem tudok többet, lehet azt sem a tankönyvből.
Sikerült értelmezni a tétel címét, kidolgozás közben az éppen haldoklók szövegéből szűrtem magamnak pár jól hangzó szakkifejezést, a fénymásolt puskából is (az egyik cigiszünetre úgy belejöttem hogy akkor pont nem is puskáztam, úgysem tudtam jól elolvasni) és egy különösen beszédképtelen után nagy lendülettel leültem társalogni (felelésnek nem nevezném, igyekeztem elkerülni hogy a tananyaggal kapcsolatos nagyon konkrét kérdések. Eléggé jó jegyet kaptam, "ezek a mai fiatalok" megbénulnak a pániktól hagyományos fortélyokkal (ohne digitalische technik) puskázni nem, csak dadogni tudnak (nyelvész tanár, már annak is örült hogy komplexebb közléseim vannak mint szakadozott részletek a hallhatóan bemagolt de nem értelmezett anyagból, plusz provokatív témaváltás).
Jó móka volt. A második vizsgára már eleve vidáman mentem, első sor, profi takaróember voltam. Amikor kidolgozás/firkálás közben a magolós-összeomlós próbálkozót éppen egy csengetett-mylord? -utalással hozta még nagyobb zavarba, még hangosan nevettem is (ez mondjuk rosszul esett az áldozatnak de még egy fő a kivégzőosztagban már olyan mint a halott matematikus, nem oszt, nem szoroz).
Kösz a vidám nosztalgia-lehetőséget. :)