Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

A nagy sörteszt

Best of Firestarter18 #12 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. április 12. - Firestarter.18

bottled-beer.jpgKevésbé szofisztikált és még kevésbé entellektüel sörkóstolás csóró vidéki diákok módjára.

 

 

 

 

 

(a kép csak illusztráció, ilyen flancos sörökre nem volt pénzünk. Meg amúgy sem árulnak falun. Meg nem is tudtuk, hogy léteznek)

 

2007. szeptember 2.

Az egész úgy indult, hogy mint 3 rendes férfiember el akartunk menni sörözni egyet este. Gondolkodtunk, hogy hova kéne menni. Annak ellenére, hogy kisváros vagyunk, kocsmailag elég jól el vagyunk látva, vegyük úgy, hogy minden sarkon van egy.  De mi amerikai tinifilmeken nőttünk fel, igényesek vagyunk, bármilyen késdobálóba nem megyünk be. Így a kocsmák 98%-a kiesett.
Maradt két hely, ahová csak tizenkét éves emós fasztalicskák járnak. Ezek is kiestek. Akkor maradjunk haver garázsában, jó az, csak sok sör legyen.

Így is lett.

Megyünk a boltba, ahol már mint masszív alkoholista kezelnek minket, mert minden héten ott vesszük meg az öblögetnivalót. Úgy is mondhatnánk, hogy mi tartjuk fenn a boltot. Meg is örültek, hogy jövünk. Mondjuk, hogy ma csak szolidan toljuk 3-an, ezért csak két rekesz sör kéne. De milyen sör? Eszünkbe jutott, hogy van egy csomó sör, amit még nem is kóstoltunk. Na akkor majd most. Két rekeszt megtöltöttünk a boltban fellelhető összes fajta sörrel (14) és boldogan hazaindultunk. Borsodit meg Sopronit direkt nem vettünk, azoknak az ízét már jól ismerjük

Megpróbálom felsorolni őket, lehet nem sikerül:
Amstel, Stella, Heineken, Kozel, Dreher, Dreher Bak (barna sör), Reiter (70Ft egy üveg) Löwenbrau (szintén), Stefl, Pilsner, Ászok, Gösser, Becks, és egy Hoffner vagy Hoffer nevű csoda szintén 80 forint alatt.

Aki most valami szakavatott sörkóstolói véleményezést vár, csalódni fog. Egyrészt mi rendes emberek vagyunk és lenyeljük a kóstolás tárgyát, nem úgy, mint a borkóstolók. Más rész 4 üveg után már az ember nem igazán tud különbséget tenni sör és sör között. Na jó a barna sör elég fura volt mind ízre mind szagra (bocs illatra) erre emlékszem.

Lényeg a lényeg mocskosul berúgtunk, és iszonyatosat tomboltunk különféle rock és metál zenékre. Sőt, pogóztunk a Török Indulóra is. Haver lepisálta, lehányta és kis híján megerőszakolta másik haver kutyáját. Majd elaludtunk a garázsban felejtett ócska kanapékon.

 

Ezt a sörkóstolónak nevezett, háromfős, ordenáré legalja házi, mit házi, garázsibulit a mai napig emlegetjük, annyira mocskos mód berúgtunk. Hárman egyszerre röhögve hánytunk a körtefának támaszkodva. Aztán elaludtunk a garázsban, én reggel hétkor arra keltem, hogy iszonyúan fázok és éhes vagyok. Mivel a házigazda haveromat nem úgy ismertem, mint aki hat tojásos omlettel fog ébreszteni, így aztán inkább hazabicikliztem.

Ez után egy hónapig nem tudtam sört inni, sőt még a sör szagtól is hányingerem volt. De ezek voltak a szép idők. Spontán bulik, alapos bebaszások, nem csak ilyen hörpintgetések. Ma már ilyesmi elképzelhetetlen, egy szimpla sörözést hetekig kell tervezni, meghívókat küldeni, meg Doodle szavazást csinálni. Ma már nem is tudnék meginni ennyi sört, csodálom az akkori énemet. Zacher doktor mutogathatott volna mint elrettentő példát.

Azóta kicsit kulturálódott az alkoholfogyasztásom, kezdve azzal, hogy minden szemetet nem iszom meg. Ha tényleg belegondolok milyen pancsokat öntöttük magunkba, csoda, hogy nem fordultunk fel. De tessék, ennek ellenére - vagy éppen ezért - tisztes állampolgárra fejlődtem. Az emósok meg szerencsére azóta kihaltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr468590450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.