Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

A világ legnagyobb leárazása

Best of Firestarter18 #12 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. április 14. - Firestarter.18

akcio.jpgAvagy mi mindent hisznek el az emberek.

 

2007. október 15.

"Voltunk a helyi plázában is kajálni, a suli étterméhez képest kánaán. Kétszer annyi kaját kapsz fele áron, ráadásul finom. Ja és van választék. Mondjuk sikerül mindig belehúzni az aktuálisan legcsípősebb kajába.
Megyünk fel a mozgólépcsőn (biza má' itten is van) kezembe nyomnak egy szórólapot, hogyaszongya "Bőrkabátok 90%-os kedvezménnyel" Megalol. Csak megnézzük mondom, egy röhögést megér. Bolt elég minimalista, van két fogas, egy asztal meg egy pénztárgép. Meg az eladó. Bár abban nem vagyok biztos, hogy az élő személy volt.
Na mindegy, nézzük a kabátokat.
Rajtuk cetli 200.000-ről leárazva 20.000-re. Heee? Nézem még egyszer, hiába van bennem két sör, csak jól látom. Tapintom, szagolom, nem sok köze van bőrhöz, valami vékony szar. Gyorsan kifordultunk, mert nem nagyon tudtam tartani a röhögésemet.

Elképzelem, hogy bemegy a mezei alföldi júzer ebbe a bótba, meglátja a két számot, a nagyobbik át van húzva, elkezdi kivonogatni belőle a kisebbet, kap egy még mindig kurva nagy számot, elkezd agyalni, hogy ez akkor most jóóó, és boldogan veszi le a fogasról, hogy most ő megcsinálta az évezred bizniszét.
Sőt, mivel ő ilyen gavallér, asszonynak is vesz egyet 170K helyett 15K-ért, hadd marja az irigység a szomszédasszonyt.
Majd büszkén ballag ki az új kabátjában, feszül rajta, nagyon snájdig, közben azon gondolkozik, hogy csak megérte elvégezni a nyócosztályt, milyen üzletet csinált itt. Ha ezt megtudja az apja, tuti otthagyja a tehenészetet, és családi vállalkozás indítanak. Ekkora lángelmét nem szabad hagyni elkallódni.
Tán még a tőzsdére is mehet idővel.
Ájj, az asszony is de oda lesz, mindig mondogatja, hogy milyen semmirekellő, csak a kocsmapultot támasztja, oszt ne' ma is keresett már 300 ezer forintot. Plusz az apró. De az ilyen biznicmen apró pénzzel már nem foglalkozik. Maj' a gyerek vesz csokit rajta, mer arra is fog telleni már.

Egyre büszkébben hasít az új kabátjában, egyik gondolatát szövi a másikba, újra és újra leborul önnön dicső mivolta előtt, s áldja ezt a szép napot, mikor is megvilágosodást nyert eddig a feledés porába taposott, s az enyészet útjára, az élet útpadkájára, a sors vakvágányára lökött, taszított és száműzött hallatlan tehetsége s elméje, mely most, mint poraiból éledő főnixmadár szárnyal újra a halhatatlanság dicső csarnoka felé, hogy helyet foglalva Arkhimédesz és Da Vinci között, büszkén tekintsen le erre a világra, melyet ő, A zseni sokkal jobbá, dicsőbbé és nemesebbé tett, mint az valaha is volt, vagy lenni képes lesz."

 

A vicc az az egészbe, hogy ez a bőrkabátos akciós bolt még 3-4 évvel ez előtt is működött, szóval biztos profitábilis volt, szóval biztos volt, aki bedőlt neki. Ez pedig szomorú. Nagyon szomorú.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr388620120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopasz Károly 2016.04.15. 13:38:38

... kedves sutyerák Budapesti bolg író! N.E.M. a vidékiek a suttyók, akik ezeket a leárazásokat benyalják, hanem pont a fõvárosi tahók! Ezért lécci a saját portád tájékáról keress példát! >:)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.15. 13:42:12

@Kopasz Károly: Kedves Karesz! Soha nem voltam budapesti, (illetve fel evig igen) annyira videkrol szarmazom, hogy azt te el se tudod kepzelni. Egyeb kerdes?

kadet93 2016.04.15. 16:07:42

Viszonylag régóta evidens, hogy a leghülyébbek hiszik magukat a legokosabbnak. Esélyes, hogy akiknek ez a poszt gondolatébresztő lehetne, azok úgyse fogják ezt a blogot olvasni,

Peetee 2016.04.15. 17:06:19

Az a szomorú, hogy azt gondolod, hogy a "mezei alföldi júzer" a hülyebarom, aki lemegy majd a vidékre (neked már a soroksári Auchan is vidéknem számít gondolom?!) műmájerkedni. Ha így lenne komám, ez az üzlet vidéken lenne, vagy mozgóárus lenne. A bolt azért van ott, mert a nagyfaluban is van bőséggel olyan ostoba ember, akit át lehet verni. Az a szomorú, hogy számodra az ostoba és könnyen átverhető ember a vidéken élőket jelenti; válogatás nélkül. Kimozdultál-e már idén az 5-6-7kerületekből, hogy így elvarázsolódtál tavaszra? Szánalmasan nagy öngólt sikerült ma bevarrni, én úgy látom.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.15. 17:25:29

Petikém, az öngólt neked sikerült rúgni. Fent írtam, hogy soha nem voltam pesti, magam is mezei alföldi júzer vagyok, a fenti bolt is vidéken van. Ráadásul ez egy 9 éves poszt, nem tudom feltűnt-e a nagy felháborodásod közepette. Én úgy látom egyenesen öngól mesterhármast sikerült rúgnod.

ebella 2016.04.16. 05:06:15

@Peetee: Azért azt nehezebb átverni, aki naponta elmegy olyan boltok előtt, ahol évek óta az van kiírva 70% árleszállítás. Csak gyanús az még a debilnek is. Viszont ha öt évente egyszer szabadulsz arrafelé.....

Willkommenskultur 2016.04.16. 14:18:38

Azér vicces dolog úgy kiröhögni más konzumereket hogy azzal kezded hogy a plázában kajáltál....:))

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2016.04.16. 14:59:56

Csak hogy értsem: egy 9 éves poszt van kitéve?
Ha igen, miért is? :)

gyászhuszár 2016.04.16. 16:51:52

Ez az íras meg mi? Mirol szol? Az eletrol? Balkanrol? Kisse primitiv..

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.16. 17:30:54

@Mityu "aljanép" MG: Jol erted, ha kicsit korulnezel a miertre is rajossz.
@gyászhuszár: Csillamunikornisok parzasi szokasairol, mirol masrol? De ha csak kisse, akkor valamit elcsesztem.

Peetee 2016.04.19. 16:45:03

@Firestarter.18:
I és II.Ez a cikkből nem derül ki; és csak Te magad tudod, hogy valóban így van-e.
III. Akkor nem ezzel kellene fejlécezni: 2016. április 14.

Mindenesetre a pökhendi, lenéző, nagyonnagyarc' stíluson ezek semmit nem változtatnak.
Az én öngólomat 10perc alatt elfelejtik, ellenben a stílus maga az ember?!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.19. 18:30:13

@Peetee: Vastaggal van szedve, hogy 2007, cirka 10 ezer embernek sikerült felfognia, egyedül neked nem. Szóval a hiba valszeg a te készülékedben van.

"a stílus maga az ember?!"
Több stílusban is tudok írni, akkor vajh' több ember vagyok egyszerre?