Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Amikor a szomszéd a mi telkünkre borítja a kéményét

Best of Firestarter18 #13 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. április 19. - Firestarter.18

kemeny.jpgA kutyának pont mázlija volt, hogy nem rá dőlt a bontási matéria.

 

 

 

 

 

 

 

 

(A kép illusztráció, ez nem a szomszéd háza, bár valakinek biztos a szomszédja. És ők nem Józsi és Bélus. Remélem)

 

2007. november 27.

"Jövök ma haza a műszakból, látom a kert közepén egy baszott nagy téglakupac. Miapicsa. Nem építkezünk, nincs bombázás vagy tornádó. Látom a szomszédnak hiányzik az egyik kéménye. Már vagy 2 éve gázzal fűtenek, de mindegy.
Diccse' kémény. Ledőlt? Kifújta a szél? Mondom akkor a kutyának mázlija volt, mer a házától olyan 12 egérlépésre történt a dolog.
Szóval akció közelben lehetett, mint Bombera Krisztina.

Kérdem öcsémet miapicsa? Aszongya szomszédék kéménybontósdit játszanak. De mondom ide a kertünk közepére? Há látod.
Aztán serlokholmszot megszégyenítő logikámmal, és borotva éles elmémmel rekonstruáltam az eseményeket.

Délelőtt nem volt otthon senki, mivel nem kisebbség vagyunk, korán kelünk, dógozunk, iskolázunk. Mint az emberek.

Szóval a munkások ez után jöttek, nem a kakassal keltek tehát, de szerintem ezt már mindenki tapasztalta.

Felmásznak a tetőre, boncsuk' a kéménytet'. But! There is a problem.
A kémény a mi kertünk felőli oldalán van a nyeregtetőnek, így át kellene azon emelni, hogy a melléktermék a szomszéd telekhatárain belülre kerüljön.
De ugye kurva hideg van, fúj a szél, sokat se fizetnek, meg amúgy is dolgozzon a faszom. Gyorsan kéne végezni.

-Basszuk a téglákat a szomszéd kertjébe oké Józsi?
Józsi ötvenes impotens fasz nem egy kisebbségi komplexussal. Egyik a nemi szerve mérete miatt van. Szóval nem elég, hogy impotens, még kicsi is a pöcse. Az asszonnyal csak a ház miatt vannak együtt, meg enni is kell ugye néha. Vén kommunista az öreg, már apja is téesz tag volt, ő már a pártba is beléphetett, de csúnyán átverték, sokat bukott, azóta haragszik a világra. És azóta impotens.

-Jól van Bélus, basszuk!
Bélus 20 év körül lehet, most végzett a szakmunkással, kőművessegéd, a mestervizsgához túl hülye volt, nem tudott 2 méter egyenes falat rakni, megbukott. De dógozni kell, a Marika aszonta, ha nincs munkája, nem megyen hozzá. Pedig az a Marika... micsoda szügye van...lassan már a köldökéig ér! Pedig még csak 16 éves. Szóval most keményen dolgozik, házra gyűjt, meg kéne vagy két disznó, baromfi is talán. Amit nem iszik el, félrerakja, és később issza el.

Így okoskodtak valószínűleg, és baszták a téglákat a kertünkbe. Hogy rohadna meg az összes befőttjük.
De a szomszéd kurva anyját is, hogy nem volt képes megkérdezni, hogy lehet-e esetleghogy. Ha megkérdezte volna, valszeg' azt mondjuk, hogy anyádpicsáját, de akkor legalább illendően járt volna el.
Pár éve is, amikor felújították a házukat, a méter vastag vályogfalat a mi kertünkbe döntötték ki 10 méter hosszan. Aki látott már vályogfalat, tudja miről beszélek.


A pestiek kedvéért:
Ha a vályog rendesen kiszárad, kábé a csákány is lepattan róla, kibaszott kemény, és kibaszott nehéz, mindez átlagosan 80-100 centi vastagságban.
Szóval a legjobban TNT-vel lehet megmunkálni a vályogot. Ha tehát az ember telkére kerül ebből 10 köbméter, az nem egy szép látvány. 

Attól tartok jönnek holnap is, mer van még egy kémény.
Ezt sem értem. 1 kémény elbontása kávéval, cigivel, pálinkával és magyar munkamorállal is max. 2 óra.
Na mindegy, nem én fizetem őket.
Ki kéne találni, hogy hogyan basszak ki velük, hogy elmenjen a kedvük a kertrombolástól. A kutyát is féltem, mert a másik kémény pont a háza magasságában van."

 

A kutya egyébként végül sikeresen túlélte a műveletet, igaz később más okok miatt mégiscsak elpusztult. A karma ugye. De a szomszéd eléggé berágott azon, hogy mi berágtunk ezen, és azóta már az utcán sem ismer fel. Mondanom sem kell mekkora hatalmas veszteség ez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr328644912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.