Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Korrupcióra derült fény a börtönökben

Best of Firestarter18 #15 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. május 18. - Firestarter.18

borton3.jpgHittétek volna, hogy a magyar börtönökben mindenféle kiváltságokat lehet szerezni pénzért? Durva, mi?

 

 

 

 

 

2008. február 2.

Tegnap néztem a vagyonosodási vizsgálatos műsort, hát nem lett valami hosszú és kimerítő. Most abban nem megyek bele, hogy mit gondolok a négybetűs, nagyra becsült intézményről, és az eljárási rendjéről, mert akkor nagyon hosszú poszt lenne, és nagyon tele lenne különböző trágárságokkal és egyéb civilizálatlan kifejezésekkel. Viszont akadt egy ötletem.

Ugye legjobb tudomásom szerint (majd felvilágosítotok) jelenleg névtelenül lehet bárkit feljelenteni, és ráküldeni a fenti négybetűs, nagyra becsült, és kétségtelenül hiánypótló intézményt, hogy vagyonosodásivizsgálódjon.
Nos, ezzel megvan az új hobbim. Random számokat fogok felhívni, tök mindegy kit, tök mindegy hol. A lényeg, hogy legyen azért valami fogalma arról, hogy mit is jelent egy ilyen vizsgálat. Minimálbéres vállalkozók előnyben.
Tehát felhívom a számokat, és bársonyos hangon ezt a kérdést teszem fel:

-Jó napot, szeretne ön egy a négybetűs, nagyra becsült és mindenképpen hasznos hivatal által szervezett vagyonosodási vizsgálatban részt venni? 
-Hee?
Jól hallotta, szeretne ön egy vagyonosodási vizsgálatot?
-Szeretne a f@szom.
-Rendben...akkor kérem utaljon az alábbi számlaszámra 10K forintot 3 napon belül.
-Anyád.
-Értem. A négybetűs nagyra becsült és állampolgári tiszteletnek örvendő hivatal munkatársai pár napon belül felkeresik önt. Esetleg nem gondolta meg magát közben?
-Őőőőőő.....

Na, kábe ennyi. Utána az ügyfél vagy utal, vagy megy a szemüveges fekete kabátos munkatárs. Szerintem 10K-ért abszolúte megéri. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. Mondjuk ettől függetlenül ugye még kaphat egy vizsgálatot mástól, de hát no risk no fun.
Elég volna napi 3 ilyen bizniszt megcsinálni, és már jó lenne az élet. Persze a bevételeket szigorúan csak 5+1 év múlva kezdjük látványosan költeni.

Más.

Van ez az ügy a börtönökkel most, meg hogy ott pénzzel különböző szolgáltatásokat lehetett venni. Lehetett sétafikálni, jönni-menni, gondolom kurvázni, kokózni, stb. Az illetékesek meg teljesen meglepődtek, hogy ilyen van, háhóóóógy?

Biza, a mi kis tisztességes, becsületes, korrupciónak még a legkisebb mikrobakteriális csírájától is mentes országunkban, a börtönök falain belül ilyen ügyletek zajlanak a sötét sarkokban. Felháborító nem? Ki gondolta volna, hogy egy börtönben, ahol amúgy jóravaló, rendes és békés, ám szerencsétlen sorsú embertársaink töltik szomorú napjaikat, ilyen dolgok megtörténhetnek. Milyen jó, hogy ez most kiderült! Én speciel teljesen megkönnyebbültem, hogy végre volt valaki, akinek volt mersze, kiállt, mélyet szippantott a friss fővárosi levegőből, és teli torokból kikiabálta az igazságot.
Hát nem nagyszerű, hogy a mi országunkban minden, még az ilyen rejtett és sunyi dolgok is kiderülnek, és a bűnösök méltón bűnhődnek? Ez igen, ez ország, itt érdemes élni!

Most komolyan, ha valamiért, ezért megéri amerikai filmeket nézni. Megtudod, hogy hány pakli cigit kell perkálnod, hogy ne basszanak seggbe a tusolóban, meg hogy kerülni kell a szemkontaktust, meg hogy a köcsögé az alsó ágy, a smasszer is ugyanolyan bűnöző, mint te, illetve, hogy a nagy kopaszok elveszik a sütidet.

Ezek életszerű, és hasznosítható dolgok. Úgy látszik az illetékes szakemberkék még nem láttak börtönös filmet, mert most nagyon meglepődtek, hogy mik mennek odabent.
Gondolom eddig a kis gyermeki álomvilágukban milyennek képzelték a börtönt. Ott mindenki jó kisfiú, csendben kötöget az ágyán, és mosolyogva köszön a jól öltözött és illedelmes fegyőröknek. Aztán ez az álomvilág most összeomlott, ott sírnak szegények összekuporogva a sarokban, átkulcsolt térdel. Jön a pszichológus, az ágybavizelés....ajjaj.

Tök jó amúgy, hogy ha valami kiderül idehaza, akkor valaki (általában a téma felelőse) úgy meg tud lepődni, és olyan ártatlan arcot vágni, hogy az embernek könny szökik a szemébe.
Vicc ez bazmeg, vicc.

A börtönökről egyébként is van egy nem túlságosan népszerű és nem is igazán polkorrekt véleményem, amit most inkább itt nem is fejtek ki bővebben, mert törlik az egész blogot és sóval hintik be a helyét. A lényege annyi, hogy akinek gondja van a börtönviszonyokkal, mert nem kényelmes az ágy, nincs vacsorára franciakrémes, és blu ray lejátszó minden cellában, az törekedjen arra, hogy ne kerüljön börtönbe. Bűnözni ugyanis nem kötelező.

Viszont amíg tisztességesen dolgozó emberek rosszabb körülmények között élnek, mint a börtönlakók, mert mondjuk nincs pénzük tüzelőre, vagy nem tudják kifizetni a számlákat, esetleg ruházni a gyereket, addig marhára nem fognak meghatni a koleszosok és különböző bűnözősimogató egyesületek nyavajgásai az embertelennek hazudott börtönkörülményekről. Nekik ajánlok egy tanulmányi kirándulást egy-két magyar faluba, hogy lássák, milyenek azok az embertelen körülmények. És az ott élők nem szabadulnak harmadolással jó magaviselet miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr1008726096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.