Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Na, így kell villanyórát cserélni

Best of Firestarter18 #20 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. augusztus 04. - Firestarter.18

villanyora.jpgAmikor szaki jön, lát és dolgozik mellébeszélés és időhúzás nélkül. Nem science fiction!

 

 

 

 

 

*a kép illusztráció, még mielőtt...

2008. május 20.

Ma feszült izgalommal, gyermeki lelkesedéssel vártam a Démász munkatársát, aki mára jelezte várhatónak eljövetelét villanyóra-csere eszközlésének nemes céljából.
A megbeszélt fél nyolchoz képest csak egy órát késett, ez máris plusz pontot ért nálam. Persze pont akkor jött, amikor unalmamban már bekapcsoltam a gépet. Áramtalanítás nélkül sajnos nem vállalta az operációt, így kénytelen voltam a gépet leállítani. Pedig sokkal viccesebb és izgalmasabb lett volna ha feszültség alatt lévő villanyszekrényben motoszkál a szaki.
Látszott amúgy, hogy érti a dolgát, csavargatta itt a kábeleket, mint más a sajtos makarónit, fúrt, drótozott, minden. Még a vérét is adta a nemes feladathoz, ami külön tiszteletet ébresztett bennem. Önnön balgasága miatt ugyanis a fal helyett a kezébe tekerte a fúrót. Minimális vérveszteséggel megúszta a traumát, hála a gyors és szakszerű elsősegélynek, melyben önmagát egy darabnyi zöld-sárga szigetelőszalag segítségével részesítette.
A legszimpatikusabbá akkor vált a koma, amikor megláttam, hogy a fúrószálakat ő is pezsgőtablettás dobozban tárolja. Azért ez egy olyan dolog, ami kiemeli az embert a hobbi, vasárnapi szerelők közül. Aki pezsgőtablettás dobozba zárja fúrószálait, amint azt jóapám (meg mindenkinek a jóapja) is teszi, az mintegy tudomására adja a világ tudatlanabb felének, hogy ő bizony érzi, mily értéket hordoz egy jó fúrószál, óvni kell esőtől és széltől, ártú szellemektől és rontástól. Ez szakember, mondtam magamban.
Fél óra alatt elvégezte a munkát, se borravalót, se hálapénzt el nem fogadott. Igaz fel se ajánlottam neki egyiket sem. Így is lehet.

Ezzel szerintem egyébként ki is merítettem a szerelők/munkások/szolgáltatókkal való jó tapasztalatok nem túl bőséges keretének rám eső részét, mert ilyen fószerrel azóta sem találkoztam. De az is lehet, hogy valami besurranó ál-villanyóracserélő volt, aki közben ellopkodott egy csomó olyan dolgot aminek azóta se tűnt fel a hiánya.

Ezeket a komákat egyébként valószínűleg direkt úgy válogatják, hogy feszt az ember idegeire menjenek, sáros bakanccsal (észrevettétek már, hogy ezeknek minden évszakban sáros a cipőjük, akkor is, ha egy hete nem volt eső?) trappoljanak nappali fehér szőnyegén, leverjék a minden valamire való háztartásban megtalálható kétezer éves Ming vázákat, felrúgják a macskát, megegyék az utolsó szelet süteményt, és kifele menet még a kutyát is kiengedjék?

És persze hiába vársz rájuk egész nap, mint a Megváltóra, kilesik amikor nem bírod tovább, és elmész szarni, és akkor csöngetnek be. És hiába loholsz letolt gatyával a kapu felé, hat másodperc alatt már az utcából is eltűntek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr728945414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takony(Aki az élet vizet issza) 2016.08.24. 21:49:41

Ezeket a régi posztokat meglehet valahol tekinteni, vagy teljesen lekerültek a netről? Vagy ezek csak saját naplóbejegyzések? Nemrég bukkantam rá a blogra tudniillik.