Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Majdnem olaj-nagyhatalom lettünk

Best of Firestarter18 #22 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. augusztus 29. - Firestarter.18

olaj.jpgEgy hajszálon múlott, hogy az új Dubaj nem az Alföld közepén épült fel.

 

 

 

 

2008. július 5.

Tudjátok mit jó csinálni full másnaposan és kiszáradva? 40 fokban, díszmagyarban diplomaosztóra menni. Horzsol. Na persze nem az enyémre, hanem egy jó ismerősömet tiszteltük meg jelenlétünkkel.
Előtte még kilométereket gyalogoltunk a nemmelegben, mivel a sportcsarnokot errefelé a város szélére szokás építeni.
Szerencsére odabenn elég hűvös volt...egy darabig. Felültünk a legmagasabb kakasülőre, hogy ne legyünk szem előtt, és vártuk sorsunkat.

Hát nem tudom, hogy létezik-e unalmasabb dolog egy diplomaosztónál, de szerintem nemigen. Az hagyjuk, hogy megint meghallgattunk 8 olyan beszédet, amik
1. - semmiről nem szóltak
2. - minden ballagáson, évzárón elhangzottak már óvodától gimis ballagásig és március 15-től október 23-ig.

A beszédek egyetlen jó tulajdonsága, hogy lehet rajtuk aludni. Főleg a rektorén. Már az vártam, hogy ő alszik el hamarabb a saját beszéde alatt, vagy én.
Szóval épp úton vagyok alfa felé, támasztom a korlátot, amikor veszettül elkezd sivalkodni valaki. Felkapom a fejem, mint megriadt őz, és próbálom elkapni az események kusza és végtelen fonalát, magyarul nézem, hogy miapicsa.
Hát egy a magasságánál szélesebb nő sipítozott a színpadon, tanultabb bajtársaim állítása szerint operarészleteket hallottunk, és váltig próbáltak győzködni, hogy ez jó, ez kultúra. Két ilyen részlet volt, de a fülem már zúgott, a fejem széjjelhasadt hosszában. Megint kiemelem, hogy full másnapos voltam. Jó ilyenkor az ilyen.

Szabadultunk fél egykor (10-kor kezdődött) gyaloglás vissza a mégmindígnemmelegben. A táskámban a víz már forrt, épp csak egy kotányi leveskocka kellett volna bele, és meg is ebédelhettünk volna a sétálóutcán.

Óriási hír, kicsiny városom közelében olaj után kutatnak!!!!
Komoly! Tele van minden utca vezetékekkel, döngölik a szántóföldeket keresztül kasul, meg minden. Mi leszünk az új Dubai. Mármint konkrétan mi, nektek lowfas a sejhajotokba :-P
Már nézem is, hogy hol lehet dzsokikapalot venni. Lesz itt pénz pókerre!
Haver szerint vigyázni kell, nehogy az amcsik megtudják, hogy itt olaj van mert egyből kitalálják, hogy Bin Laden itt a közeli romos majorságban bujkálva és szövögetni ármányos terveit a szegény ártatlan amerikai civilizáció ellen. Aztán Billék jönnek békét fenntartani, rendet csinálni, meg demokráciát bevezetni. A végén még vegyi fegyvereket is találnak.
Van itt azért most egy kis izgulás, hogy vajon kinek a földje alatt találnak olajat.  Sajnos nekünk nincsen földünk, azt meg nem hiszem, hogy bejönnek ide a hátsó kertbe is. Pedig jó lenne, mer marhára nincs kedvem füvet nyírni.

Kinéztem korábban itt Békéscsabán egy bazi nagy telket, ahol marha jó kaszinót lehetne felhúzni kurvasok pénzér. Erre ma látom, hogy Baumax nyílik. Dehogy minek? Van már OBI, oda se jár senki. Most ide többen fognak? Jobb lett volna a kaszinó szerintem. Ilyen szerény 3 szintesre gondoltam amúgy.
Na ha lesz olajunk, ledózeroltatom a Baumaxot, és felépül a Csabai Gambling Center. Muhhaha.

Na, az a bizonyos Baumax azóta se épült fel, már a tábla is eltűnt, meg ha jól tudom már nincs is olyan egyáltalán, hogy Baumax. Így jár az, aki a senki földjére akar építkezni, ez egész vállalkozása tönkremegy. De ha valakinek kell egy háromtrillió négyzetméteres telek, akkor még mindig megvan, és eladó.

Persze olajat sem találtak nálunk, így aztán nem kell a mesés gazdagság okozta gondokkal foglalkozniuk a helyieknek, és a celebkurváknak a mai napig el kell repülniük Dubajig, ha kőolajba mártott, gazdag pélót akarnak szopogatni. Szegény amerikaiaknak is máshová kellett menniük háborúzni fenntartani a békét. Pedig mekkora állat lett volna, ha az első kapavágásnál feltör az olaj, és hirtelen ott találjuk magunkat, hogy milliárdosok vagyunk.
Elképzelem a helyi alkeszokat ahogy ilyen bazi nagy szarvakkal díszített, rózsaszín Caddilac Eldorádókkal megállnak a kocsma bár előtt, ahol ott áll már az öreg fogatlan Tóni bá' Hawai-i mintás ingben, szájában a legdrágább kubai szivar, egyik hóna alatt a Sarka Kata, a másik alatt meg a Vajna Tímea, aki persze nem Vajna lenne, hanem Tónibá Tímea. Ráver egyet a seggükre, kezükbe nyom egy tízezrest, aztán haza zavarja őket csirkepaprikást főzni meg megetetni a jószágot. De azért kilátásba helyez egy-két pofont ha a nokedlit megint nem jól szaggatják bele és a nyulak előtt nem lesz zöld mire hazaér.


Akkor nálunk épült volna stadion meg kisvasút (leaglább nálunk eredetileg is volt) és hirtelen az összes valamire való celeb ide akart volna költözni. A Fördős Zé vezette volna az iskolai menzát, Scobert Norbi tartotta volna a tesiórákat, Lajcsi átvette volna a zeneiskolát, Dzsudzsák Balázs jöhetett volna focizni a helyi csapatba, Sebestyén Balázs szólhatott volna a sulirádióban, és a helyi erők helyett Győzike árulta volna a lopott tűzifát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr4411660180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám Tamás Makács 2016.12.05. 10:49:12

Békéscsaba békéscsaba hejj hejj :D öröm bodottá olvasni a kicsiny viharsarokrol sztorit, a csarnoki sztorit átéltem már én is :D