Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

A harapós punci, és a művészetek halála

Best of Firestarter18 #26 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2016. október 03. - Firestarter.18

teth.png

Tegye fel a kezét, aki nem szeretne premier plánban leharapott és vérben vonagló férfi nemi szerveket nézni a moziban! Na ugye!

 

 

 

 

 

2008. június 16.

Tegnap megnéztem a filmtörténelem minden bizonnyal leggusztustalanabb filmjét, mely egyben minden bizonnyal a legszarabb is egyben. Félreértés ne essék, láttam én már szar filmet, élve nyúzós belezőset, buta és unalmas tinihorrorokat. Az Alien sorozaton nőttem fel, és vacsora közben néztem a Saw mind a négy részét. De ez.... túltesz mindenen. Egy beteg rendező beteg filmje.

Valószínűleg férfivoltom és nemi életem történetére tett végleg pontot ez a film.

 

A fim címe "Teeth", magyarul "Mély harapás". Ez alapján még egy jó kis alázós pornót is el tudnánk képzelni, de nincs ilyen szerencsénk. Eszünkbe juthat még a jó öreg "Cápa"-sorozat is a maga véres bugyutaságával, de az esti mese ehhez képest.

A történet maga elég egyszerű. Mint ahogy a színészek, a dialógusok és amúgy az egész film is. Egy ősi legenda köré épül a sztori, mely nem más, mint a baljós hangzású Vagina Dentata . Az első szó remélhetőleg mindenkinek ismerős, jobbaknak a második is. Ne lepődjetek meg, látszólag tényleg nem illik össze a kettő. Látszólag. Ez a remek rendező (bizonyos Luxemburg) azonban gondoskodott róla, hogy e két szó örökre bevésődjön azon szerencsétlenek homloklebenyébe, akik vették a bátorságot és beültek erre a filmre.

 A vérszomjas, harapós punci gondolatától is kirázza a hideg a legtöbb egészséges férfiembert, de hogy ezt valaki filmre is vigye, az már a perverzió határait súrolja.

Legelőször nyilvánvaló volt számomra, hogy a rendező csak nő lehet, aki a férfiaktól vagy épp a frigiditástól megcsömörölve akar bosszút állani mindenkin, akinek egészséges a szexualitása. De nem, rendezőnk férfi. Így már végképp nem értem a dolgot.

Főhősünk, a harapós puni gazdája egy első, sőt második látásra sem bombázó fiatal lány, aki ráadásul tagja az önmegtartóztató szektának, sőt rendszeresen beszédekkel hülyíti a nálánál fiatalabbakat, hogy a szex az ördögtől való, és óvva int mindenfajta paráználkodástól.

Ellenszenvünket már ez kivívhatja, de várjuk ki a végét.

 Persze, mint mindig, jön a fehér herceg a szőke lovon, és a szent szűzies fogadalom a semmivé válik. Vagyis válna, mert a harapós punci aktivizálja magát, és a szerencsétlen srác pélójának fele a földön köt ki, míg ő maga vérben tocsogva sikoltozik.

És a film ezzel ki is fújt. Az addig szűzies és stréber lány egyszeriben szex (és pénisz) éhes vadállattáv változik, és megkezdi vérengzését.

A következő 50 percben még 3 leharapott férfi nemi szervet és a hozzájuk valaha tartozott spriccelő csonkot csodálhatunk meg extra közeliben, felváltva. Valamint egy kissé perverz nőgyógyász is szegényebb lesz 4 ujjal.

Néhol kis extraként a földön heverő péniszdarabot egy rák illetve egy aranyos kutyus tekinti táplálékának és fogyasztja el igen nagy lelkesedéssel. Persze erről is extra közelit kapunk.

Ennyi. Ez a történet. Vége nincs, nem tudjuk meg, hogy mi a harapós punci további sorsa, illetve arra se derül fény, hogy megtörik-e a Vagina Dentata szörnyű átka.

Igazából meg lehet próbálni értelmet, ne adj isten művészete keresni a filmben, de előre szólok, hogy hasztalan. Nincs benne.

Erőltetett és bugyuta poénok próbálják menteni a gyenge jeleneteket, de ezzel csak tovább fokozzák a "miafasznak nézem én ezt"-érzést.

A fim valahol a horror és a horror paródia között helyezkedik el, de mindkét szemüvegen keresztül nézve rém rossz.

Egy fantáziátlan és gyenge rendező szánalmas vergődése ez a "film". Az alapötlet (a harapós punci) alapvetően nem rossz. Ha persze megtaláljuk azon szűk fogyasztói réteget, akik leszakadt, véres péniszcafatokat szeretnek naphosszat nézegetni. Aki magára ismer, azonnal szégyellje el magát!

A körítés és a borzalmasan gyenge színészi alakítások azonban még ezt a szűk (cirka 0,002%-os) réteget is kiüldözi a moziból. Gondolok itt arra, hogy a férfiasságukat vesztett férfiak úgy ordítanak, mintha a lábukra vertek volna egy kőműveskalapáccsal, vagy túlvágták volna a körmüket. Egyszerűen hiteltelen az egész.

Kinek ajánlom?
Szadista nőknek, mazochista férfiaknak, esetleg a kínai kormánynak születésszabályozás céljából.

Kinek nem ajánlom?
Senkinek, aki valaha még az életben szexelni akar.

 

Milyen kis naiv voltam, ugye? Hiszen azóta már túl vagyunk egy Emberi százlábún, ami az öncélú gusztustalankodásra való kényszeres maszturbálás csimborasszója. Sőt, az Asylumnak köszönhetően már olyan filmstúdiónk is van, mely direktbe szar filmeket csinál. Az emberek meg nézik, és szeretik, és menő. Te meg hülyének vagy nézve, mert szerinted kurva nagy marhaság repkedő űrcápákra bármekkora erőforrásokat is rápocsékolni.

De erről a jelenségről már írtam korábban más művészetek kapcsán is, és eskü, hogy ki fogok találni valami nevet neki, mert már gyanúsan igazam van. Már megint. Ez lesz, mondjuk a firestarterizmus. A firestarterizmus lényege, hogy hiába vagy bűn rossz mindenféle művészetekben, ez az apró és jelentéktelen tény ne álljon útjába tehetségtelenséged kibontakoztatásának. Fessél szar képeket, gyártsál fos szobrokat, írjál bűn rossz verseket, csinálj pocsék filmeket. Majd nevezd el, mint új művészettörténeti irányzatot. Legyen mondjuk, neobalfaszizmus. Na most, a neobalfaszizmus nem túl tág halmazán keresztül nézve ócska műveid máris felértékelődnek. Sőt, ebben a korszakalkotó irányzatban úttörő pionír leszel.
Úgy fognak rád nézni, mint arra az ősemberre, aki először kereket faragott. És a műértők majd ott hümmögnek a fekete garbójukban a kecskeszakállukat vakargatva, hogy „Igen, igen, ez a fekete vászon közepére ragasztott használt koton az intuitív neobalfaszizmus olyan erős kisugárzását reflektálja a társadalmi életigenlés-sikolyok horizontjára, hogy nemcsak átüti a társadalmi korlátok között megragadt átlagember ingerszintjét, de interkulturális hídfőállást létesít a szegregáció által egymástól elszakított humán lelkek között.”

Erről eszembe is jut egy anekdota, amikor valamelyik Nyugatos költőnk beült a saját versének elemzésére, a szakértő verselemző irodalmár meg feltette a nagyérdeműnek a kérdést, „Vajon mire gondolt itt a költő.”A költő meg bekiabált:
„Tudja a faszom.”       

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr1611721893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szega85 2016.10.03. 18:17:45

Nem kötekedni jöttem, de az imdb szerint a író-rendezőt Mitchell Lichtenstein-nek hívják.
Ettől függetlenül keep it up! Jók az írásaid!

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.10.03. 20:50:52

@szega85: Lehetseges, hogy igy van, szerintem annak idejen sem vettem a faradsagot, hogy utananezzek, csak a stablistabol remlett a neve. Ma meg hittem multbeli enemnek. :)

Untermensch4 2016.10.04. 18:39:17

@Firestarter.18: Luxemburg, Lichtenstein... egykutya. Zárványként megmaradt kis izék a középkori mozaik-német korszakból.

NextSoros 2016.11.24. 07:21:46

@Untermensch4: talán te is egy firestarterista neobalfasz vagy?.Zárványként megmaradt kis izé az evolúció zsákutcájából?

Untermensch4 2016.11.29. 21:10:50

@NextSoros: Igen. Leszámítva hogy már van genetikai leszármazottam, így a zsákutca vége még nem látszik. :)