Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

A munkahelyi panaszkodóember

2017. július 04. - Firestarter.18

toxicpeople.jpgLegyen bármennyire is jó kedved, ő azonnal képes lehúzni lelkének feneketlen, bűzös mocsarába.

Vannak az optimista emberek, akiknek mindig félig teli van a poharuk. Vannak a pesszimista emberek, akiknek a pohara mindig félig üres. És vannak a panaszkodók, akiknek a pohara mindig színültig van hígfossal, és alig várják, hogy ezt valakinek a nyakába borítsák. Mondjuk a tiedbe.

Ők azok az emberek, akiknek soha semmi nem jó. Sőt, kifejezetten mindig kurva szar. Mindig sajnálni kell őket, vagy éppen csodálni tűrőképességüket, amivel a sok sorcsapás ellenére még mindig itt vannak nekünk. Értünk. Mágnesek ők, akiknek csak negatív pólusa van, és akik csak negatív töltéseket bocsájtanak ki.

Hiába próbálsz szabadulni tőle, rád cuppantja szívókorongjait, és addig pumpálja ki belőled az életkedvet, míg már csak egy aszott múmia lesz belőled. Aztán elenged, hogy másnap újrakezdje. Bármilyen vidám témával közelítesz felé, tizenhét másodpercen belül már az ő nyomorúságos életének részleteivel traktál.

- Milyen szép idő van ma reggel, nem?
- Az, hogy bassza szájba a kurva anyját, meg fogunk ma is dögleni a melegben. Aztán este meg locsolhatok bazmeg megint, de hát mit tudhatod te ezt, te csak hazamész azt’ ledöglesz a kanapéra. De nekem még otthon is dolgozni kell, mert ennyi kis szar fizetésből nem élünk meg. Az asszony is kitalálta, hogy fessük ki a házat, még az a kicsit szabadságom is tönkre lesz baszva, mert érted, nekem nem jár a pihenés, én csak dolgozzak míg meg nem döglök. És nézd meg, bazmeg, a geci napnak is pont az én monitoromra kell tűznie, mert hiába mondom a főnöknek, hogy rendezzük át az irodát, le se szarja, pedig emlékszem, mikor idejött, kis tejfelesszájú köcsög gyakornok volt, én meg már akkor itt voltam, amikor még a Tóth Jóska volt a főnök, na nála nem volt ilyen faszverés, mint ma, akkor DOLGOZNI kellett bazmeg, de mit tudod te ezt…

És így tovább, és így tovább, a végtelenségig, vagy amíg ki nem szívja minden testnedvedet. Hiába próbálsz észrevétlenül eloldalogni, megy utánad, és mondja, duruzsol a füledbe, zsong, búg, mint valami elcseszett fehér zaj, és már nem is a füledben hallod, már a koponyád belsejében mondja, és mondja, és mondja.

Biztos lehetsz benne, hogy a cégnél ő dolgozik a legtöbbet és a legkeményebben, a legszarabb fizetésért nyilván. És ezt minden egyes nap ki is hangsúlyozza. Kedvenc szavajárásai: „Szerencsétek, hogy itt vagyok, nélkülem ez a cég bazmeg egy hét után lehúzhatná a rolót” ; „Annak idején mi ezerszer többet megcsináltunk, mint most ti, és nem sírt a szánk.” ; „Fogalmatok sincs milyen az igazi munka, ha akarnám mind az ötötök munkáját meg tudnám csinálni.”

De persze nem akarja, még a sajátját se nagyon. Hiába, nincs ideje, hiszen mindig azzal van elfoglalva, hogy azt lesse, más mit csinál, milyen szarul dolgozik, mennyit lóg, mit basz el. Amit persze majd neki kell kijavítania. Mert ő az áldozat a cégnél. Tizenöt éve egyszer bement a szabadnapján dolgozni, de még ma is ezt emlegeti, és legendaként meséli ezen hőstettét, amikor tulajdonképpen a csődtől mentette meg a céget.

- Nézd meg bazmeg, az is ott áll öt perce, az asztalt támasztja, és kávézgat, én meg dolgozzak bazmeg helyette is. De nézd meg azt a tróger gány munkát, amit odabaszott. Hát álmomból felkeltve jobban megcsinálom, és állítom még ő is többet keres nálam.
- Hadd kávézzon, hát most éppen szüneten van.
- Tényleg bazmeg, és ÉN mikor mehetek el szünetre?
- Dehát az elmúlt fél órában háromszor voltál kint cigizni…
- Hát nehogymár egy kurva cigit ne szívjak el bazmeg, ennyi nekem is JÁR, ha ő meg kávézgathat.  Én így dolgoztam volna a Tóth Jóska idejében, hát úgy ki lettem volna baszva, hogy meg ma is a taknyomon csúsznék. De mit tudjátok ti ezt…

Ilyenkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy folytatod a beszélgetést, mely így egy végtelen ciklusba kerül, és amelyben soha nem fogod meggyőzni, ő pedig soha nem fogja elismerni, hogy téved.

Mert neki mindig igaza van. Mindig. Akkor is, ha nem. Akkor más téved, megcsalják érzékei és hibásan dolgozza fel a külvilág input információit, ezért kapja azt az eredményt, hogy Ő téved. Ő soha nem téved. Ő a legokosabb, legkreatívabb, legodaadóbb és a legfelkészültebb a cégnél. És mégsem becsülik meg. Húsz éve nem kapott fizetésemelést, ami persze nem igaz, de jól hangzik, és gyakran hangoztatja is.

Életében amúgy is kardinális kérdés a pénz, tudniillik neki sosincs. Panaszáradatainak ez az egyik sarokköve. Imád mások zsebében turkálni, ki mit vett, miből futja neki rá, mennyit keres, mennyi bónuszt kap.

- Mész a Kriszti szülinapi bulijába?
- Miből mennék már bazmeg, ne idegeljél ki! Egy kurva fillérem sincs, és még csak huszadika van bazmeg! A gyereknek új cipő kellett, szerelőhöz kellett vinni a kocsit, ott vannak a törlesztők a tévére meg a hűtőre, nekem nem férnek bele az ilyen bulikák bazmeg, meg még faszom ajándékot is vegyek, miből bazmeg? Nálam minden fillérnek helye van, mert én szarér hugyér itt dolgozok bazmeg, és még megbecsülve se vagyok. De ez az utolsó évem itt, lehúzok a gecibe, aztán majd pisloghattok itt, akkorát fogtok szopni nélkülem, hogy öröm lesz nézni, mert…

De úgyse fog elmenni, egyrészt tíz éve ezt mondogatja, másrészt nincs akkora mázlid. Próbálod persze kerülni, direkt korábban mész be, és később lépsz le, de valahogy mindig belebotlasz. És mondja, és mondja. Vidáman és tettre készen beérsz a munkába, de összefutsz vele, és mire felértek lifttel a harmadikra, már eret vágnál magadon, és úgy érzed, mintha egy húsztonnás betontömböt tettek volna a fejedre.

Vele se jóban, se rosszban lenni nem érdemes. Ha jóban vagy vele (értsd, időnként ránézel) akkor neked fog panaszkodni, ha rosszban (értsd, elküldöd a faszba) akkor rólad. Az egyetlen megoldás, ha átnézel rajta, levegőnek nézed, teljesen ignorálod, és főleg kerülöd a szemkontaktust vele. Mert ha találkozik a tekintetetek, akkor véged. 

Előszeretettel nyaggatja a főnököt is, aki eleinte még próbálta leszerelni, de később rájött, hogy nincs értelme vitába szállni vele, és inkább mindent ráhagy.
A Panaszkodós minden apró-cseprő szarsággal egyből a főnökhöz rohangál, lássa a hülyéje, hogy ő folyamatosan a cég verőerén tartja az ujját.
Vevővel beszél, de mondat közben is képes felpattanni a helyéről, ha azt látja, hogy a főnök közeledik a folyosón, és már rohan, és már öt méterről habzó szájjal mondja. Nem számít, hogy a főnök épp az egyik legnagyobb ügyféllel beszél, majd vár. Sokkal fontosabb arról tudnia, hogy a Gábor pazarolja a cég drága erőforrásait, és már megint a megengedettnél több gemkapcsot használt el ezen a héten. A főnök zavartan mosolyog, bólogat, az ügyfél pislog, az meg csak mondja, mondja, mondja.
A főnök később szegény Gáboron tölti ki mérgét, és úgy lebassza, hogy harminc centivel csökken a testmagassága, a Panaszkodós pedig elégedetten kihúzza magát, és vigyorog. Lám, ezt is elintézte. Az ilyen akciók után előszeretettel hangoztatja, hogy ő simán elvezetné a céget, nem is érti miért nem kérték még fel eddig, lám, hogy leosztotta a főnököt is, hogy meg se tudott szólalni.

Ha vevőkkel dolgozik, a jóisten óvja meg szerencsétleneket, ha zárás előtt öt perccel mernek bemenni a boltba. Szemmel öli őket, látványosan pakol, csapkod, pofákat vág, félhangosan motyog, ásítozik, az óráját nézi, már előveszi a cigijét. Ha rosszabb napja van, akkor ki is zavarja az ügyfelet, vele aztán ne baszakodjanak. Aztán egy hétig azt kell hallgatni, hogy ő micsoda hős mártír, mert ingyen túlórázik a cégnek.

A vevők szerinte egyébként is csak kárnak vannak, hülyék, semmihez sem értenek, és csak azért léteznek, hogy őt basztassák, és vele kicsesszenek. A szerencsétlen ügyfél még be se csukta maga mögött az ajtót, már fennhangon osztja a többi kollégáinak.

- Belibeg érted a hülye picsája, és megkérdi bazmeg, hogy milyen vízálló telefonjaink vannak. Mondom neki, édesem, huszonöt vízálló modellünk van, szerinted a zárásig hátralévő hat és fél percben majd mindegyiket kipakolom neked ide a pultra, és kiselőadást tartok róluk? Hát hülyének néznek ezek bazmeg, komolyan? De meg fogom mondani a főnöknek is bazmeg, hogy ilyen nincs, hogy zárás előtt öt perccel még bejönnek, azt itt kérdezgetnek marhaságokat. Nekem erre nincs időm, nekem már dolgom is van, nemcsak itt verni a faszomat egész nap ezért a kevéske pénzért.

És ha azt hiszed viccel, akkor tévedsz. Ő tényleg elmegy a főnökhöz, és látod az üvegajtón át, hogy vörös fejjel mondja, és mondja, és mondja, a főnök meg üveges tekintettel bámul maga elé. Húsz perc után a Panaszkodós diadalittasan kijön, és bejelenti, hogy lebaszta a főnököt, és ezt is elintézte, mostantól már 17:55-kor ki lehet akasztani a zárva táblát.

Te azonban még szerencsésnek érezheted magad, mert a munkaidő végeztével megszabadulsz a Panaszkodóembertől.  Vannak azonban olyan embertársaink, akik történetesen egy fedél alatt élnek velük.
Nekik a Naprendszer egyik távoli bolygójának egy félreeső holdjára való költözést tudom javasolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr6512640677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orient 2017.07.05. 08:24:32

és tényleg! :)))
Azt kihagytátok, hogy ki hogyan nyal a főnöknek és csak így került előre, bezzeg a rohadt sok munkámat nem értékeli senki.. :)))

elmouse 2017.07.05. 08:42:20

Hát ez kurva jó! :D

Labenido Sweet Lo · http://dasha.blog.hu/ 2017.07.05. 09:00:45

Hopppááá, nem is gondoltam volna, hogy te is ismered a Zsuzsát... :))))) Tökéletes jellemzés!
Viccet félre, ezek a zsuzsák többen vannak, mint gondolnánk! Ha rajtam múlna a népesség elosztása, akkor őket egy helyre zsúfolnám be, aztán rágják egymás agyát! Kíváncsi lennék, meddig bírnák.. Áááá, inkább nem is... franc se foglalkozna vele hogyan marják egymást szét.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ez vajon csak hazai produktum, vagy a világ más tájékán is fellelhető faj?
Emezeket úgy is híjjják néhányan, hogy nárcisztikusok. De nekem szimpatikusabb az idióta kifejezés.
És igen, a leginkább használható fegyver ellenük a reakciómentes viszonyulás.
Ez olyannyira telitalálat - mármint az írás - hogy itt ülök, írok, és közben csóválom a fejemet, mint a szomszédRózsinéni, amikor "huligánok" hangoskodnak az utca végibe...

ö...mikó? 2017.07.05. 09:13:15

Már nem azért, de az ilyen embert ki kel baszni a gecibe és kész. Az a hülye, aki az ilyet elviseli.

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.05. 09:30:02

Mindig, minden munkahelyen van ilyen! De most már a FB-n nap mint nap látni az összes többi rinyálós hülyét is (akikkel nem dolgozol együtt), de szerencsére ott le lehet tiltani őket a picsába.

ordasbacsi 2017.07.05. 09:45:27

Ez tetszett! Remélem sokan magukra ismernek!

Jack__Bauer 2017.07.05. 10:25:30

Nekem is volt "szerencsem" belefutni egy ilyen kolleganobe. CV alapjan 10 ev tapasztalat, o mar mindent nagyon tud, kisujjaban van a szakma (szerinte); de valahogy megse vegez el semmit idoben/normalisan. A munkajaban megjelolt javitando hibak egy reszet kijavitja, de egy-kettorol valahogy "megfeledkezik". Masodjara mar kijavitja azokat is. Kovetkezo alkalommal ugyanugy, ugyanazokkal az ordito hibakkal (+ esetleg 2-3-sok uj hibaval) adja le a munkajat, majd csodalkozik rajta, hogy "je, nem jo?".
Mindemellett soha-semmiert nem hibas. Ha valamit nem jol csinalt, akkor biztos rossz informaciokat kapott. Esetleg nem kapott eleg "tamogatast". Ha valahonnan kesik (mindig, mindenhonnan), akkor kozbejott valami. Mindig kozbejon neki valami. Van hogy "csak" a kollegai/felettesei 5-10 percet, van, hogy ugyfelek fel orat. De termeszetesen o nem hibas, mert...
Es persze az allando panaszaradat. Hogy neki mennyit kell dolgozni, mennyi baja van, eppen milyen nyugje van a gyerekenek-anyjanak-kutyajanak-macskajanak-szomszedjanak.
Fel evbe telt mire sikerult kibaszni.

Patkááány 2017.07.05. 10:26:06

Szerintem nyugodtan el lehet küldeni őket egy szint után a retekbe. Hadd panaszkodjon rólad. Téged is ismernek, róla is tudják, hogy milyen, mindenki el tudja dönteni, hogy ki a hunyó a mesében.

tomfree 2017.07.05. 10:40:35

Nagyon fasza írás volt. :-)

hillman. 2017.07.05. 11:21:50

Hetente ir valaki arrol, hogy melyik beteg embertöl ,hogyan, miként kell megválni. Ezek beteg kezelésre szorulo emberek. Persze idegesitöek mint a legtöbb sérült lelkü ember; de ettöl még nem üldözendök.
Ha mindenki ennyire idegesitenek akkor ök ne dolgozzanak és cserébe eltartjuk öket?
Vagy löjük ki az összes pszichiátriai beteget a holdra, mert hát a többség idegesitö.
Arrol persze egy szot sem ir, ha valaki ilyen beteg akkor mit tegyen, hogy javuljon az állapota; mert ök szenvednek ettöl és a feléjük sugárzot utálat még ilyenebbé teszi öket.

Csak szépen sorban: elöször pszichiátriai betegek, aztán a máskéntgondolkodok; a buzik majd a drogosok, utána meg jöhetnek a kisebbségek.

Jövö héten kifigurázhatnád a kerekesszékeseket vagy az alzheimereseket.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 11:51:39

@hillman.: Lazits kicsit, meglasd konnyebb es vidamabb ugy az elet.

Mitya Ivanov 2017.07.05. 11:55:00

@Jack__Bauer:
túl ismerős ez nekem
milyen kutyája és autója volt/van? Dohányzott? életkor tól-ig kb?

hillman. 2017.07.05. 12:04:46

@Firestarter.18:

Az a viselkedés amiröl irsz amit kifigurázol az kényszeres, olyan mint a tikkelés. Aki csinálja nem tud ellene tenni csak ugy ha bezárkozik és nem megy emberek közé.
Aki csinálja az jobban szenved mint aki hallgatja, mert a hallgato odébbmehet. Ö viszont nem benne folytadotik társaság nélkül is.

Labenido Sweet Lo · http://dasha.blog.hu/ 2017.07.05. 12:27:06

@hillman.: Az oké, hogy a posztban megjelenített jellemvonás/betegség/idiotizmus/rosszindulat/panaszkodás pengeélen táncol a vicces és a tökkomolyankénevenni határmezsgyéjén. (Az írás jó, és vicces/irónikus is, főként azoknak, akik nem ilyen emberekkel vannak körülvéve, illetve akik nem ismertek magukra, akik nem egy tükröt kaptak orcájukba... a maradék tábor - "zsuzsák", és "zsuzsák" áldozatai számára már elgondolkoztató... )

Tény, hogy mindenhol vannak ilyen "zsuzsák", és mintha egyre többen lennének...
Ahogy írod, hogy nekik sem jó, mert nem tudják önmagukat otthagyni a francba a vérszívó és agyramenő magatartásukkal - ez bennünket, élethez és embertársainkhoz normálisan viszonyulókat nem vigasztal.
Ha úgy véled - illetve az illető úgy véli, hogy esetleg orvosi segítségre szorul, nosza, uccuneki, keresse fel kezelőorvosát. Jobb lenne elsősorban neki, nem utolsó sorban a környezetének.
De! Sajnos ezek az emberek olyannyira önzőek és egoisták, hogy fel sem merül bennük a kérdés, hogy a hiba az ő készülékükben van.
Igen, ők így élik le azt a nyomorult életüket, hogy mindenki hülye, csak ő a repülő...
Szóval, innen üzenném a Kedves Zsuzsáknak, hogy tágra nyílt szemekkel bele kellene nézni egy nagy tükörbe, elgondolkozni egy sötét sarokban, majd a legközelebbi segítő szándékú! szakembert felkeresni - és a változtatással jobbá tenni a világot!

Boka1 2017.07.05. 12:35:21

@hillman.: igaz. Ezek vannak mindig 1 hétig betegállományban.

Mitya Ivanov 2017.07.05. 12:44:29

@hillman.: ha így nézzük, akkor az összes negatív szokás, viselkedésforma valamilyen "betegség" és így egyből felmentjük azt aki így viselkedik.

2017.07.05. 12:47:30

A posztból nekem egy dolog jön le: szerzője egy empátia-mentes faszkalap.

2017.07.05. 12:49:40

@Firestarter.18: pedig teljesen igaza van. Elhiszem, hogy rég volt orgazmusod, de erről nem biztos, hogy a kollégáid tehetnek.

2017.07.05. 12:50:33

@Mitya Ivanov: ha még ígyebbül nézzük, akkor egészséges ember nem létezik ;)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 12:52:11

@hillman.: O igen, ma mar minden nemnormalis viselkedesre rafogjak, hogy betegseg, igy legitimizalva a taplo viselkedest. Jaj nem tehet rola, hogy bunko paraszt, beteg szegeny, igy kell elfogadni. Akkor lehet, hogy nekem az a betegsegem, hogy ilyen posztokat irok szoval fogadj el igy pls.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 12:55:24

@hullajelölt88: Tizezerbol te vagy az egyetlen, szoval a hiba valoszinuleg a te keszulekedben van. Az orgazmus felhozasa is arulkodo jel, projektalasnak hivja a szakirodalom.

2017.07.05. 12:57:53

@Firestarter.18: aham. Kicsi hüpi, ezt még gyakorold! Nagyon nem megy ez neked... :D

2017.07.05. 13:00:06

@Firestarter.18: hogy értsd te is: nem akartam leírni, hogy a magadfajta vinnyogós szőkéket, nemes egyszerűséggel, baszatlan picsának neveztük katona koromban. Ez messze áll attól, amit te kivetítésnek próbálsz beállítani. :D

Fekete Gyor Andras 2017.07.05. 13:21:09

Tegyuk hozza, hogy 2010-ig nem voltak ilyen emberek, kizarolag az orbanrezsimmel jelentek meg.
Addig minden rendben volt, folsem merult ilyen problema.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 14:01:52

@hullajelölt88: Fiatal vagyok meg, rengeteg idom van elerni a te szellemi magassagaidat.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 14:08:34

@hullajelölt88: Ertem en haver, csak leszarom.
Baszatlan picsa = "minden olyan no akit szivesen megdugnek, csak eselyem sincs nala, es elhajtott a buspicsaba"

2017.07.05. 14:13:51

@Firestarter.18: szegénykém... te melyik vagy a párocskából, a fiú vagy a lány? :D

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 14:46:24

@hullajelölt88: Kicsit beteges, hogy ennyit foglalkozol masok szexualis eletevel. Masra nem all fel?

betanított magfizikus 2017.07.05. 18:42:08

szerintem nem kicsit ironikus, hogy a szerző a panaszkodós emberekről írt egy posztot - amelyben végig őket szapulva panaszkodik, hogy mennyire elviselhetetlenek is _azok_ :). ha már szóba került egy korábbi hozzászólásban, ezt a szakirodalom öngólnak hívja. értsd: kedves posztoló, ha annyira halállaza vagy, hogy föl se veszed _azoknak_ a nyavalygásait, akkor miért is írsz arról több ezer karaktert, hogy mennyire irritálnak?

a stílus meg kb. a modoros/szlengblog valamilyen utánzása próbál lenni, de elég gyenge epigon. na sebaj, lehet újra dobni, ettől szép a blogolás, a haverjaidnak biztos tetszik, amit írsz, de mindig lesz néhány ismeretlen, aki kritizálja.

a témáról meg nehéz bármit is mondani, mert ilyen buta általánosításokkal nem lehet mit kezdeni. ha borzalmas egy meló, a légkör elviselhetetlen, vagy éppen valaki olyan élethelyzetbe került, és olyan személyiség, hogy így engedi ki a gőzt (nem mindenki fojtja magába, mint egy hallgatag Clint Eastwood), akkor indokolt lehet a panaszkodás, de persze akkor is inkább a barátoknak/családnak/stb.. ha viszont sok évet tölt el egy számára kibírhatatlan munkahelyen, akkor én se tudom igazán sajnálni.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.05. 19:15:37

@betanított magfizikus: Olyat sajnos nálam jobbaknak sem sikerült még írniuk, ami mindenkinek tetszik. De ezért jó dolog az internet, mert mindenki találhat magának olyan tartalmat, amin jól tud szórakozni.
Van, aki ilyenkor legyint egyet és továbbkattint, valaki meg ezer karakterben próbálja meggyőzni a posztolót, hogy milyen szar a poszt. Amivel mondjuk nem tudom mi a céljuk :)

Consuela NO NO 2017.07.05. 19:54:18

@hullajelölt88: jaja, persze,h ismeretlen számodra ez a mentalitás, hisz sose volt munkahelyed

aemberek (törölt) 2017.07.05. 21:59:36

@Firestarter.18: szerintem jól és alaposan körüljártad a támát! Jó írás!
Mindezek mellett hozzátenném, hogy a dolgozók 90 százaléka többé-kevésbé ilyen, vagy van benne ilyen vonás. Biztos bennem is, csak ezt az alany nem látja. Ha olvasol egy-két kivándorlós blogot, akkor elsők között ezt fogod látni, hogy a magyarok ilyenek, mondja mindenki megvetően. Ők még nem tudják (mert a kivándorlók csak az első egy-két évben írnak "nekem igazam volt" blogot), hogy nem csak a magyarok... szerintem minden ember, csak a nyelvtudás vagy a helyi barátok hiánya, az eufória ("nekem millyen jó kint") elhomályosítja azt, hogy ilyen az ember. A magyar is, a lengyel is, az angol is, a svéd is, meg a többi is. Egy kezemen meg tudnm számolni, hogy 30-35 fölött ki nem volt ilyen itthon vagy külföldön. A mérték és a kimondás foka persze különböző.
Mindenesetre kösz a psoztért, így könnyeb először magunkban keresni a hibát, ha ilyet látunk.

nem várt fordulat 2017.07.05. 22:18:24

pont az a sírás, ami ellen felszólalsz

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.07.06. 11:30:12

@nem várt fordul Pont ndm, de a vilagert sem akarlak gyozkodni