Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Komenista Híradó 2017-ben

Best of Firestarter18 #37 - Válogatás 10 év (nem feltétlenül legjobb) posztjaiból

2017. november 09. - Firestarter.18

hirado.jpg"Tegnap  valahogy a magyar királyi televízión maradt a tévé. Tudtam én, hogy létezik ún. kormánypropaganda, de hogy ennyire tolják, hát az durva. Még el sem kezdődött a híradó, de már annyira paráztam Sorostól, hogy benéztem a router mögé, nem-e ő lassítja a netet."

 

 

 

 

2009. augusztus 12.

Nézem a híradót, csak bazmeg volt benne tegnap. Kezdjük a BKV-val. Ezen a sztorin már kint is jót röhögtem, amikor olvastam. Eleonóra simán kiutalt magának 100 misi végkielégítést úgy, hogy ez senkinek nem tűnt fel. Ez még oké is lenne, ha Eleonóra valami vezérigazgatói szintű valaki lenne, de nem, ő csak valami HR-es. Megalol. Elképzelem a pillanatot, amikor Eleonóra a hat mázsájával belibben reggel 8.30-kor az irodájába, belehuppan a külön a méretére gyártott bőrfotelba, megnézi az e-mailjeit, visszajelöl pár szerencsést az iwiw-en, olvasgatja firestarter naplóját, esetleg néz egy kis ducipornót. Aztán gondol egyet, belép a BKV netbankjába, és három kattintással kiutal magának 100 millát. Aztán elmegy ebédelni.

LOL.

A vezérigazgató meg: "Ááááá hát én erről nem is tudtam...én kérem meg lettem vezetve...dhaaaa" Nyilván, mert miért is kéne tudnia arról egy vezérigazgatónak, ha százmillákat utalgatnak a cég számlájáról. Főleg, ha végkielégítés címén. Sajnáljuk hát szegényt, hogy milyen csúnyán átverték. Mondjuk nem tudom, hogy a helyén hagynék-e egy vezérigazgatót, akinek a feje felett simán le lehet nyúlni 100 millákat.
Mondjuk az is érdekes, hogy milyen címen kapta ezeket a pénzeket. Titoktartási pénz bazmeg. Mi lehet olyan titkos egy állami cégnél, ami az adófizetők pénzéből gazdálkodik, és aminek nincs is konkurenciája? Talán csak nem az, hogy ki mennyit nyúlt le pályafutása során?

Nyilván igazgató úr tudott róla, nyilván ő utalta ki, nyilván kúrja Eleonórát és nyilván ebben a pillanatban is rajtunk állampógárokon röhögnek. De kérem, miért nem lehet ezt diszkrétebben intézni? Sötét parkoló, napszemcsi, aktatáska, oszt csókolom, nincs ez a felhajtás.
A másik, hogy egy durván veszteséges és adósságokban úszó cégnek honnan van egyáltalán ennyi pénze. Az adósok helyében én erre finoman rákérdeznék.

Amúgy nagyon szívesen dolgoznék itt a BKV-nál, ha már ilyen családias a hangulat, hogy egymásnak lehet utalgatni 100 millákat. Van a másik koma, aki csinált egy menetrendet, amit a végén el se fogadtak. Oszt kapott érte vagy 40 milliót a bérén felül. Hát, ha előbb szólnak én is összedobok egy használhatatlan menetrendet ennek a feléért is. Igazi win-win szitu lett volna.

MÁS

Kislány haját beszívta a mintatavételező kapilláris, vagy miafaszom az élményfürdőben. Nyilatkozik a faszi, hogy hát ez teljesen normális, és ez a szabványos szerkezet, nincs másik technológia. Azért nincs, mert nem kérdeztek meg engem. Komolyan, ott ülnek bazmeg a mittoménmilyen mánágerek, tanácsadók, igazgatók, meg innovátorok, és nem bírnak kifejleszteni egy olyan szerkezetet, ami anélkül vesz ki a medencéből 3ml vizet, hogy közben megölne valakit? Tessék, ingyen és bérmentve pár ötlet:

1. A mintavételező eszközt talán nem a medence oldalára kellene tenni, hanem mondjuk az aljára. Gondolom ott is ugyanaz a víz van, mint fentebb, de azért ott mégis kisebb az esély, hogy valakinek beszívja valamijét.

2. Kell építeni egy kis elkerített aknát, ahová a medence vize befolyhat. Ott lehet szabadon mintákat venni orrvérzésig.

3. Dolgozó elvtárs fog 3-4-5-6 befőttesüveget, óránként körbejár, és minden medence vizéből belelötyböl az üvegekbe. Kész a mintavételezés. Ha véletlen beszippantja valakinek a haját, akkor kihorgássza, és visszaadja.

4. Úszósapka bazmeg!!! Nem értem miért nem kötelező minden medencében.

Tessék, négy teljesen használható, olcsó megoldást találtam 5 perc gondolkodással. Darabját megszámíthatnám 250 millió forintért. A vicc az, hogy egy állami cégnél még meg is kapnám. De tessék, itt van, ingyen, ne mondjátok, hogy magamban tartom a társadalom jobbá tételéhez elengedhetetlen ötleteimet és javaslataimat.

Ha valakinek ezentúl tanácsra, ötletre van szüksége, csak írjon bátran. 250 misi\ötlet és állok rendelkezésére. Fórumozóknak kedvezmény!

MÁS

Vadul állást keresek. Ez kimerült eddig abban kb., hogy ülök itthon, és várom, hogy valaki becsengessen egy igazgatói posztot felajánlva. Persze nem tettem fel sehova CV-t, az úgy túl könnyű lenne. Ha ilyen profi munkatársra van szükségük, mint én, hát dolgozzanak meg érte.
Haver az járja a Munkaügyi Központokat, szerencsétlen már többet van ott, mint a kocsmában, ez pedig roppant egészségtelen tud lenni. Közbe meg ugyanott tart, mint én. Sehol. Mondom akkor jó, nem maradtam le semmiről.
Az a baj, hogy túl fiatal (két éves) voltam a rendszerváltáskor, pedig ott kellett volna a húsosfazék közelébe kerülni, mint ahogy sokan (tulképpen mindenki, aki ma öltönyben jár) csinálták. Kéne csinálni egy másik rendszerváltozást, na abból már nem maradnék ki. Kaphatnék én is százmillás végkielégítést, sikkaszthatnék milliárdokat, lenne mentelmi jogom, meg ilyen fun stuffok.

Egyébként ma kaptam ingyen a partypokertől 80 dollárt, mert régen láttak, és mert szeretnk, meg ilyenek. Csak be kell jelentkeznem a kliensbe. Hááát, nem egy százmilla, de kezdetnek elmegy.

 

Tegnap valahogy a magyar királyi televízión maradt a tévé, miközben gépeztem, így ha nem is szem-, de legalábbis fültanúja voltam a híradónak. Mert ahhoz, hogy kikapcsoljam a tévét kb. 2,5 métert kellett volna megtennem, ami elég nagy erőfeszítésnek tűnt ahhoz, hogy hagyjam a picsába.
Mondjuk a tv2 híradóját jobban szeretem, ott remek dramaturgia érzékkel rakják össze a riportokat, úgy, hogy egy állatkerti hírbe is beleszőnek valami darabolós gyilkosságot. A belehalt, de túlélte szintű riportokról nem is beszélve.
Na, de most maradt a kormány szócsöve. Tudtam, hogy létezik ún. kormánypropaganda, de hogy ennyire tolják, hát az durva. Még el sem kezdődött a híradó, de már annyira paráztam Sorostól, hogy benéztem a router mögé, nem-e ő lassítja a netet. Soros-terv. Nagyon veszélyesen és egyben titokzatosan hangzik, simán el tudnék belőle képzeli egy filmsorozatot.

Na, de jött a híradó, nagyon szimpatikus fiatalember, nagyon gondterhelt arccal (jó sokáig gyakorolhatta), hogy szinte átérezzük a fájdalmát, és be is kussoltatod az asszonyt, hogy „Hallgass, már Teri, nem látod, hogy valami baj van?”
És tényleg baj van, mondja a szimpatikus fiatalember elcsukló hangon. Jönnek a migráncsok. Már megint. És elképzelem, hogy a Tévénéző Jani villájára tűzött kocsonyadarab elkezd remegni, mint a Jurassic Parkban a zselé, majd lepottyan a tányérra, Jani meg üres tekintettel mered előre, majd lassan Tévénéző Terire néz, akinek keze megállt a levegőben sörbontás közben. Jönnek a migráncsok. A szimpatikus fiatalember sírásba hajló hangon ecseteli, hogy honnan és hányan, és mikor, és miért. Soros miatt, nyilván. A Soros-terv. A Soros-rejtély. A Soros-ultimátum. A Soros-hagyaték. Soros 5. – Feltámadás.

A szimpatikus fiatalember aztán megtörli a szemét, kifújja az orrát, és vidámabb vizekre evez: emelkedik a nyugdíj! Mégpedig azért, mert jövőre választások dübörög a gazdaság. Fussa rá. Erre Tévénéző Jani is felolvad, vidáman tuszkolja a szájába a kocsonyadarabot, mögötte felciccen a sör, mégiscsak szép az élet. Jönnek ugyan a migráncsok, de emelik a nyugdíjat. Akkor végül is minden rendben. A plusz pénzből vehetnek egy áfjón ikszeset az unokának, hát úgy szeretné, na.

A szimpatikus fiatalember folytatja a jó hírek sorosozását sorolását, nő a gazdasági termelés, főleg a vegyipar hasít. Nyóc százalékot nőtt a termelés! Azannyát, csettint Tévénéző Jani, és letörli a szájáról a sörhabot. Fingja nincs, mi az a vegyipar, még a nyóc százalékkal se nagyon tud mit kezdeni, de azt tudja, hogy a nyóc általánost kijárni hosszú és nehéz volt, szóval a nyóc százalék is valami nagy dolog lehet. A vegyipar az meg olyan tudományos-misztériumosan hangzik, úgyhogy az is valami fontos dolog lehet.

Ezen a ponton már erősen gyanakodni kezdtem, hogy mégsem a tévét hallom magam mellett, hanem valaki bekapcsolta a Youtube-ot, és egy fekete-fehér híradó megy valamikor 1952-ből. Csak akkor a vegyipar helyett az összesminden ipar szárnyalt 300%-al, migráncsok helyett imperialistákkal riogattak, Soros helyett meg az aktuális amerikai elnök volt a főellenség. A nyugdíjak már akkor is emelkedtek, abban nincs változás. Egészen szürreális a párhuzam.    

Aztán meg hallom, hogy rengeteg szabálytalanságot találtak egy egzotikus állatos kávézóban. Én már magát a szókapcsolatot sem tudtam értelmezni, de kiderült, hogy vannak olyan kávézók Pesten, ahol az eszpresszód szürcsölése közben mindenféle állatok tekergőznek melletted, fölötted, alattad, rajtad. Amúgy minálunk itt a Vadkeleten már örök idők óta van ilyen. Kiülsz a kerthelyiségbe a söröddel, aztán mindenféle kóbor jószág odacsámborog a póktól kezdve a darázson át a tetves macskáig, a kóbor kutyáig és Józsi bácsiig bezárólag. Azt ha a karod még simogathatod is őket. De hogy erre bizniszt lehetne alapozni...  Fene se érti a Pesti népeket.

És akkor elgondolkoztam, hogy hogyan merült fel erre az igény? Azt a kávézót még valahogy megértem, ahol a tejeskávéd mellé opcionálisan le is szop a pincérnő, ez az igény még valahogy érthető. De hogy valaki ült a zsírszegény, koffein- és laktózmentes latte machiátója fölött, és felsóhajtott, hogy de jó lenne, ha most meg tudnék simogatni egy örövs medvét, a franc esne bele. Vagy legalább egy madárpók itt ülne az asztalon.

Vagy hogy a tökömbe? És valaki felismerte ezt az igényt, és megcsinálta. És ráadásul semmiféle extra engedély nem kell hozzá, ami már előre is vetítette a problémákat, merhát az átlagos magyar vendéglátós költséghatékony módszereit mindenki ismeri. „A faszt veszünk két fagyasztót Géza bazmeg, kúrjad oda a döglött egeret a kajás fagyasztóba, faszomat érdekli. Mi az, hogy kiégett az infralámpa? Tudod te mennyibe kerül egy olyan? Majd veszel a fizetésedből, ha annyira zavar, hogy fázik a leguán. Megharapta a gyereket a malac? Faszt nyúlkál oda.”
És nézem a képeket, és a malacok elkerített helye bazmeg a laminált padlóval van burkolva, rajta pár szál szalma, azt jónapot. De én mondjuk azokat az embereket sem értem, akik ide járnak, és megvan róluk a véleményem. Mondjuk én az állatos cirkuszokat is mind felgyújtanám, persze csak miután az állatokat kimenekítettük. Az embereket nem fontos.

Viszont eszembe jutott, hogy lehet még ilyen tematikákat felhúzni kávézókra. Úgy is szarban van az egészségügy, lehetne kórházas kávézó. Érted, bemész egy forró csokira, azt közbe kikapják a vakbeledet az asztalnál. A másik asztalnál meg épp egy szülést vezetnek le, a harmadiknál sérvet operálnak. Lehetne interaktivitás is, hogy felárért te vágod el a köldökzsinórt, vagy fogod az érszorítót. Egy csapásra új divatot teremtettünk, és az emberhiányt is megoldottuk az egészségügyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr3313218183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takony(Aki az élet vizet issza) 2017.11.09. 17:21:15

Jó poszt :D

de a fenti komment csak nekem nem világos?

Jossarian 2017.11.10. 21:13:51

Mikor Gyurcsany tizmillio roman(cs)al riogatott, arrol miert nem irtal posztot? Jo dolog ellenallonak lenni de nem mindig erdemes ellenzekinek lenni. Amugy csipem az irasaidat, de ez a sorosozas nagyon mellement a tenyek ismereteben. A tobbi resze meg ott van, mint mindig:)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.11.10. 23:42:08

@Jossarian: Se ellenzéki, se nemellenzéki nem vagyok.

"arrol miert nem irtal posztot?"

Biztos, hogy írtam, ott van az 1500+ poszt valamelyikében :)

p.i.g 2017.11.12. 14:27:56

Kedves firestarter18!

Érdemes lenne politikamentes maradnod. Nem azért mert nem jók a meglátásaid hanem mert (sajnos én is beleszaladtam már ebbe) abban a pillanatban ellenzék leszel annak a szemében aki a kritizált pártján áll. A politikában senki nem visel ebben az országban kritikát. Én is hiába próbálom bizonyítani, hogy független vagyok. Ha meghallják rögtön a másik oldal pribékje leszek. Pedíg "minden politikus bűnöző". :-)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2017.11.12. 16:25:53

@p.i.g: Ó, én semleges vagyok, mint Svájc, egyformán utálom az összes oldalt, és írtam is mindegyikről anno.
De értem mire gondolsz, és többek között ezért nem is gyakran foglalkozok a politikával. A másik ok, hogy olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de főleg fájdalmas.

Untermensch4 2017.11.13. 19:32:26

@p.i.g: "abban a pillanatban ellenzék leszel annak a szemében aki a kritizált pártján áll. "

Semmiképpen nem vetemednék arra hogy bárkit bűncselekmény elkövetésére hívjak (fel?), de tényleg... piréz barátom úgy oldotta meg a politikai semlegességet hogy MINDEN politikusnak.. khm... szóval nagyon sok rosszat szeretne, különös kegyetlenséggel, meg ilyenek.

Untermensch4 2017.11.13. 19:40:29

@Firestarter.18: "A poszt bemutatja, hogy mivel nincs határozott stilisztikája a szürke részben, ezért feltételezhető, hogy több ember írja a gúnyolt művet. Ez is egy feltevés. Mondhatom azt, hogy a világ ennél bonyolultabb, vagy mondhatom azt, hogy egyszerűbb."

Sztem úgy indult a gondolatmenet hogy nem hasonlította össze a dátumokat (és nem olvas rendszeresen hogy a stilisztikát történelmi távlatokban nézze), ezért a 2009. augusztus 12. "szürke rész"-re megeresztett egy vélekedést miszerint azt több személy követte el.
A továbbiak ennek a hipotézisnek az igazolását szolgálnák. Vszeg élőben kellőképp nyomasztó, borzongató, vészt jóslóan nyugodt hangszínen hallva akkora lenne a pszichológiai nyomás hogy biztosan képtelenség lenne tovább fenntartani az egy író látszatát...
De egyszerűbb lett volna megnézni a dátumokat és stilisztikailag megállapítani hogy nyolc éve még máshogy írtál blogot. :)