Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Filmszínház és szerencse

2018. május 07. - Firestarter.18

vaultboy.jpgAz egyik volt, a másik nem.

 

 

 

 

 

Néha elmegyek moziba, hogy emlékeztessem magam, miért nem szeretek moziba járni. Idén már kétszer voltam, ami szerintem új rekord, pedig még csak május van. Ez most vagy azt jelenti, hogy egyre gyorsabban kezdem elfelejteni miért nem szeretek moziba járni, vagy egyre jobban tolerálom az embereket. Az utóbbira nem tennék azért sok pénzt.

Egyébként az itteni mozi azért jó, mert szinte mindig üres, ami meg azért jó, mert a moziban én leginkább az embereket utálom, de őket igazán és teljes szívből. Amikor legutóbb voltunk, akkor kb. öten voltunk, most azonban sokkal többen, olyan tizenöten, és ez meg is látszott. Ez ráadásul állítólag premier is volt, szóval őszintén érdekelne, hogy ez a mozi mégis miből tartja fenn magát. Nem, igazából nem érdekel, kifejezetten jó, hogy mindig kevesen vannak.

Ez a tizenöt fő lehet szerintem a kritikus tömeg, ahol az individuum a semmibe vész, egyfajta kollektív tudat, csordaszellem lép a helyébe. Hosszú évek empirikus tapasztalatai alapján így elmondhatom, hogy az emberek három okból járnak moziba. 1. Hogy zabáljanak. 2. Hogy a telefonjukat baszkurálják. 3. Hogy feszt ki-be járkáljanak. Ebből egy is éppen elég idegesítő, de amikor egyszerre végzik mind a hármat, az kifejezetten és alaposan felbassza az ember agyát.

Ráadásul az emberek valami furcsa perverzió miatt csak olyan rágcsákat vásárolnak, amiknek a csomagolópapírja képes a legvadabb űrcsatákat is túlzörögni, sőt, mintha az illető kifejezetten élvezné, hogy zöröghet, mert ha a film hangosabb részhez ér, akkor ő is felhangosítja a zörgést, mintegy ezzel jelezve az elnyomó hangorkán elleni lázadását, s mintegy ezzel manifesztálva személyének fontosságát.

Azt sem igazán értem, hogy aki tudja, hogy egy kétórás film alatt ötször fog kimenni húgyozni, az minek ül be a sor közepére. Nincs is annál jobb, mint amikor a tök sötét teremben ülsz, pupilláid kitágulva, majd a szemed sarkában hetvenötezer lumenes fény támad és hamuvá égeti a retinádat. Majd bebaszódik az ajtó, mert nyilván azt sem lehet normálisan becsukni magad után. Majd ugyanez visszafelé. Annyiszor mászkáltak ki-be az emberek, hogy szerintem a tizenötből tíz biztosan az Írországi Prosztatabetegek Országos Szövetségének tagja volt.

A film egyébként szórakoztató volt, ahhoz képest, hogy én ezekből a szuperhősös filmekből nem sokat láttam. Nyilván nem ezektől a filmektől kell várni a szellemi megvilágosodást, kicsit olyanok ezek az agynak, mint a gyorskaja a testnek. Kis mennyiségben semmi baja nem lesz tőle az embernek, de ha örökké ezen él, akkor az nem túl egészséges.

A film végén aztán ott ültünk még vagy tíz percig, és végignéztük az összes stáblistát, mert állítólag ilyenkor mindig van egy plusz jelenet. Ennek a koncepcióját különösebben nem értem, de tény, hogy így legalább mindenki elolvassa, hogy John Doe volt Robert Downey Jr. fodrászának a segítőjének a sofőr helyettese. Ez az utolsó jelenet nekem nem sokat mondott, de mögöttünk egy kis srác felsikított, hogy Captain Morgan!! Hát mondom, tesókám, ebben most igazad van, én is el tudnék hörpölgetni most egyet.

De aztán kiderült, hogy Captain Marvelről van szó, akiről fogalmam sincs, hogy kicsoda, de biztos jelenetős személyiség, ha ekkora érzelmeket mozgatott meg a lurkóban.

A minap azt álmodtam, hogy pókerezek. Onnan tudtam, hogy álmodok, hogy nyertem. A PartyPokeren találtam valahogy tizenegy dollárt, amit rögtön fel is duzzasztottam harmincra. Aztán felébredtem, mert ugye a csúcson kell abbahagyni. Ezen felbuzdulva aztán eltaláltam négy számot a lottón. Igaz, hogy ezt négy különböző szelvényen sikerült elérnem, de hát a részeredményeknek is örülni kell. Nem lehet mindenkinek olyan faszmákja, mint egy ismerősünknek, aki váratlan gyorsasággal költözött haza Magyarországra. Kiderült, hogy neki tényleg négyese lett a lottón, és kaszált 160 ezer eurót. Nemrég meg az alsó szomszédunk nyert kétezret. 

Mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Vagyis inkább a felesége.

Drágám egyik nap hazaállított egy marék kaparós sorsjeggyel, azt mondta most nyerni fogunk. Felbuzdult azon, hogy egy otthoni ismerős nyert 5 milliót egy ilyen szarságon, és hát merek én vitatkozni az asszonnyal? Nekiálltunk hát kaparni. Marha bonyolult játék volt, nyolc mező volt, ha kikapartál három egyforma összeget, akkor azt megnyerted. Én rögtön az elsővel nyertem két eurót, mondtam is, hogy én itt kiszállnék. Igaz, hogy ez még a szelvény árát sem fedezi, de mivel a szelvényt nem én vettem, így nekem tiszta haszon lett volna.

Nyilván lófaszt se nyertünk, már csak egy szelvényem volt hátra egy mezővel. Volt két ezer eurós meg két huszonöt eurós mezőm, viccesen megkérdezem a feleségemtől, hogy na, mennyit akarsz nyerni, huszonötöt, vagy ezret? Azt mondja huszonötöt. Lekaparom, hát nem huszonötös volt alatta? Mondtam is neki, hogy ezért nem nyerünk soha semmit, mert nem képes nagyban gondolkodni. Aztán jött nekem olyan hülyeségekkel, hogy amúgy is huszonötös volt alatta, mindegy, hogy ő mit mondott. Látod, mondom, ez a másik oka, hogy nem nyerünk soha semmit. Mert nem hiszel a csodákban.

Tanulság? Megéri az ismerősünknek lenni, mert vagy a lottón fogsz egy rakás pénzt nyerni, vagy kaparós sorsjegyen. Tuti befektetés! Havi 100 euróért te is lehetsz az ismerősöm, havi 200-ért pedig közeli barátommá is fogadlak, hogy növeljük az esélyedet.

Jelentkezz még ma!     

A bejegyzés trackback címe:

https://firestarter-18.blog.hu/api/trackback/id/tr9613898028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

umidmerchant 2018.05.07. 20:26:44

Igazi Fire! Köszi, jólesett

Jossarian 2018.05.07. 21:37:33

En beszallok havi 200-al de ha nyerek akkor felezunk, ha nem akkor tiz ev mulva logsz nekem 25000 el :) Megegyeztunk? :)

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2018.05.07. 22:40:22

@Jossarian: Ennyi kockázatot azért ne vállalj, mert nem fogja bírni a szíved :D

Untermensch4 2018.05.09. 00:08:07

@Firestarter.18: Már évek óta elfelejtek lottózni. Tavaly nyáron pont eszembe jutott ahogy egyszer mentem be a boltba h kifelé menet bemegyek a szemközti lottózóba... és elfelejtettem mire odáig jutottam.
A kaparós sorsjegyek is ritkán jutnak eszembe. Egyszer telefonfeltöltés közben sikerült mert egy pultnál voltam és a látómező kedvező volt meg körülöttem is kapirgáltak emberek. Mondtam a pultosnak h olyan autósat adjon amin két autó képét kell kaparni, a piramisosnál túl sok a szám, csak összezavarnak. Hát erre azt mondja h az autós már másfél éve megszűnt...

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2018.06.29. 20:56:06

@Untermensch4: Én is akkor járok a legjobban, amikor elfelejtem, hogy létezik lottó. Még a sportfogadást kéne valahogy kitörölnöm a memóriámból :)