Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

Ember tervez, gyermek végez

2019. július 31. - Firestarter.18

toddler.jpgEgy kis vörös fejű, ordítozó trottyantógép már egészen alkalmas arra, hogy keresztülhúzza az ember évtizedes számításait.

 

 

 

 

Tovább

Megmagyarázhatatlan dolgok

twilight-zone-reboot3.jpgNéha történnek az életben olyan dolgok, melyekre csak nehezen, vagy egyáltalán nem találni logikus magyarázatot. Most nem a nagy rejtélyekre gondolok, a piramisok építésére, Roswellre, hogy vajon mi célt szolgáltak a Nazca-vonalak, vagy Donald Trumpnak mitől olyan ronda sárga a képe. Hanem az apróbbakra. Amikre talán nem is szánunk pár másodpercnél többet fontosabb gondolataink szövevényében kalandozva.

Tovább

Bye, bye Írország! (költözési tragkikomédia több felvonásban)

moving.jpgA költözés az kicsit olyan, mint az aranyér. Akinek még nem volt, az nem is nagyon kívánkozik utána, aki meg már átesett rajta, az nem igen vágyik rá újra. Én az utóbbihoz tartozom, és őszintén remélem, hogy életemben már csak egyszer kell költöznöm, a saját házamba, ahol majd csendben megöregszem a diófa árnya alatt. Még a temetőbe se akarok kiköltözni majd, kaparjanak el a diófa alatt, és kész.

 

 

Tovább

Egy új fejezet

mensluggage-620x400.jpgAz életben a legnagyobb változások váratlanul és előzmény nélkül történnek, és ilyenkor az ember úgy érzi, mintha nem is saját maga irányítaná a sorsát. Ezt nem Coelho Nórától olvastam, saját tapasztalat. Hiszen másfél hónappal ezelőtt még fogalmam sem volt róla, hogy december közepén egy hót üres albérletben fogok ücsörögni Magyarországon.

 

 

 

Tovább