Gondolatok erről-arról. Meg amarról. Így meg úgy. Meg amúgy is. Szóval blog. Vagy mi.

A Hivatalba'

2019. július 17. - Firestarter.18

hivatal.jpegHét év után a minap újra betettem a lábam a Magyar Hivatalba’, ami annak idején annyi kellemes percet és remek posztalapanyagot adott nékem.

Nyilván most sem kellett csalódnom.

 

 

 

 

 

 

Tovább

Megmagyarázhatatlan dolgok

twilight-zone-reboot3.jpgNéha történnek az életben olyan dolgok, melyekre csak nehezen, vagy egyáltalán nem találni logikus magyarázatot. Most nem a nagy rejtélyekre gondolok, a piramisok építésére, Roswellre, hogy vajon mi célt szolgáltak a Nazca-vonalak, vagy Donald Trumpnak mitől olyan ronda sárga a képe. Hanem az apróbbakra. Amikre talán nem is szánunk pár másodpercnél többet fontosabb gondolataink szövevényében kalandozva.

Tovább

Bye, bye Írország! (költözési tragkikomédia több felvonásban)

moving.jpgA költözés az kicsit olyan, mint az aranyér. Akinek még nem volt, az nem is nagyon kívánkozik utána, aki meg már átesett rajta, az nem igen vágyik rá újra. Én az utóbbihoz tartozom, és őszintén remélem, hogy életemben már csak egyszer kell költöznöm, a saját házamba, ahol majd csendben megöregszem a diófa árnya alatt. Még a temetőbe se akarok kiköltözni majd, kaparjanak el a diófa alatt, és kész.

 

 

Tovább

Egy új fejezet

mensluggage-620x400.jpgAz életben a legnagyobb változások váratlanul és előzmény nélkül történnek, és ilyenkor az ember úgy érzi, mintha nem is saját maga irányítaná a sorsát. Ezt nem Coelho Nórától olvastam, saját tapasztalat. Hiszen másfél hónappal ezelőtt még fogalmam sem volt róla, hogy december közepén egy hót üres albérletben fogok ücsörögni Magyarországon.

 

 

 

Tovább

Tényleg olyan szar a magyar oktatás?

wall.jpgA minap belefutottam egy tényfeltáró blogbejegyzésnek álcázott nyekergésbe, melyben a fiatal szerző arról írt, hogy milyen sanyarú sorsban senyvednek szegény mai gimnazisták, az iskola nem ad semmi hasznos tudást, sok a tananyag, sok az óra, hülyék a tanárok, és úgy cakkpakk szar az egész, és brühühü meg nyenyere, bezzegkülföldön.

 

Tovább